Oncologisch nazorgprogramma

Door de ziekte en de behandeling van kanker kunt u last krijgen van klachten als minder conditie, vermoeidheid, pijn of angst. Oncologische nazorg kan u helpen te herstellen, de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren. Het programma bestaat uit hulp bij het verbeteren van de conditie, psychologische ondersteuning bij het leven na kanker en contact met lotgenoten.

De basisverzekering vergoedt de oncologische volledig.

Oncologische nazorg is een onderdeel van een oncologisch behandeltraject. Dit wordt vergoed door de OHRA Zorgverzekering. Voor deze basisverzekering geldt een eigen risico. U heeft zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag. De basisverzekering vergoedt de kosten van medische zorg boven dit eigen risico.

Nee, u hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Zijn de behandelingskosten hoger dan het bedrag dat uw aanvullende verzekering vergoedt? Dan moet u deze extra kosten wel zelf betalen.

U kunt terecht bij een fysiotherapeut en/of psycholoog die door OHRA zijn erkend. Vind hier een zorgverlener bij u in de buurt. Gebruik als zoekterm ‘oncologisch nazorgprogramma’.

U kunt alleen terecht bij een behandelaar die door OHRA wordt erkend. In andere gevallen krijgt u het oncologisch nazorgprogramma niet vergoed.

Nee, u heeft van OHRA geen toestemming nodig. Wel heeft u vooraf een verwijzing nodig van een oncoloog of een revalidatiearts.