Oncologisch nazorgprogramma

Door de ziekte en de behandeling van kanker kun je last krijgen van klachten als minder conditie, vermoeidheid, pijn of angst. Oncologische nazorg kan je helpen te herstellen, de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren. Het programma bestaat uit hulp bij het verbeteren van de conditie, psychologische ondersteuning bij het leven na kanker en contact met lotgenoten.

De basisverzekering vergoedt de oncologische volledig.

Oncologische nazorg is een onderdeel van een oncologisch behandeltraject. Dit wordt vergoed door de OHRA Zorgverzekering. Voor deze basisverzekering geldt een eigen risico. Je hebt zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag. De basisverzekering vergoedt de kosten van medische zorg boven dit eigen risico.

Nee, je hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Je kunt terecht bij een fysiotherapeut en/of psycholoog die door OHRA zijn erkend. Vind hier een zorgverlener bij jou in de buurt. Gebruik als zoekterm ‘oncologisch nazorgprogramma’.

Je kunt alleen terecht bij een behandelaar die door OHRA wordt erkend. In andere gevallen krijg je het oncologisch nazorgprogramma niet vergoed.

Nee, je hebt van OHRA geen toestemming nodig. Wel heb je vooraf een verwijzing nodig van een oncoloog of een revalidatiearts.