Comfort bij ziekenhuisopname

Comfort bij ziekenhuisopname betekent dat je meer luxe krijgt als je in het ziekenhuis terechtkomt. Bijvoorbeeld een televisie, een telefoon en een internetaansluiting. Deze verzekering kun je niet meer afsluiten.

De basisverzekering vergoedt comfort bij ziekenhuisopname niet.

Met de OHRA Comfort Verpleging krijg je extra comfort (luxe) vergoed als je in het ziekenhuis wordt opgenomen. De OHRA Comfort Verpleging is een extra verzekering naast de OHRA Zorgverzekering.

Wij vergoeden tot maximaal € 150,- per dag voor een luxepakket of comfortarrangement. Dit kan bestaan uit verschillende extra’s en verschilt per ziekenhuis. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten van een kamer met maximaal 1 andere patiënt. We vergoeden de huurkosten van een radio, tv en internetaansluiting. De vergoeding geldt voor alle extra's samen.

Is een luxe- of comfortarrangement of de huur van een radio, tv en internetaansluiting niet beschikbaar? Dan krijg je van OHRA maximaal € 70,- per dag tot een maximum van € 4.900,- per jaar.

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je op hoeveel vergoeding je nog recht hebt. Ook zie je hoeveel je al hebt verbruikt.

Meer weten over het regelen van zorg?
Bekijk dan het speciale informatieblok Zorg regelen met uitgebreide informatie over hoe OHRA helpt bij bijvoorbeeld een ziekenhuisbehandeling (inclusief handige vragenlijst), wachtlijstbemiddeling of een second opinion.

Nee, voor vergoedingen uit jouw aanvullende verzekering heb je geen eigen risico.

Nee, je hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Een luxe verblijf in een ziekenhuis ziet er in ieder ziekenhuis weer anders uit. Je kunt het beste bij het ziekenhuis zelf informeren wat je precies krijgt.

Nee, je hebt vooraf geen toestemming nodig van OHRA.