Behandeling bij alcoholproblemen

Je hebt een alcoholprobleem als jouw gezondheid, werk en sociale leven lijden onder jouw alcoholgebruik.

De basisverzekering vergoedt de behandeling van jouw alcoholprobleem. Een dagbehandeling en/of verblijf valt niet onder de vergoeding.

Ja, voor de behandeling bij alcoholproblemen geldt een eigen risico. Je hebt zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag.

De basisverzekering vergoedt de kosten van zorg boven dit eigen risico. In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je hoeveel eigen risico je nog hebt. Ook zie je hoeveel eigen risico je eventueel al hebt verbruikt.

Nee, je hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Je kunt terecht bij diverse zorgverleners. Wij helpen je graag met het vinden van een zorgverlener bij jou in de buurt. Vul als zoekterm in ‘huisarts’, ‘ziekenhuis’, ‘verloskundige’ of ‘GZ-psycholoog’.

Ga je naar een huisarts, ziekenhuis, verloskundige of GZ-psycholoog waarmee wij geen contract hebben? Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Nee, je hebt vooraf geen toestemming van OHRA nodig.