Acnébehandeling

Acné is een aandoening van de huid waarbij de talgklieren ontstoken zijn. Talgklieren zijn kleine kliertjes in de huid die huidsmeer maken.

De basisverzekering vergoedt de kosten van een acnébehandeling niet.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering heeft u recht op vergoeding van de behandeling van ernstige acné in het gezicht of de hals. U ziet hieronder per aanvullende verzekering, tot welk bedrag de behandeling wordt vergoed.

Aanvullende verzekeringVergoeding
Sterk-
Aanvullendmax. € 50,- per jaar
Extra Aanvullendmax. € 100,- per jaar
Uitgebreidmax. € 150,- per jaar

Onderstaande verzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

Aanvullende verzekeringVergoeding
Jongerenmax. € 100,- per jaar
Uitgebreid Vitaal-
Extra Uitgebreidmax. € 200,- per jaar
Compleetmax. € 250,- per jaar
Extra Sterk-
Zelfverzekerd Compact-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Nee, u heeft geen eigen risico voor zorg die uw aanvullende verzekering vergoedt.

Nee, u betaalt geen eigen bijdrage voor acnébehandeling.

U kunt voor acnébehandeling terecht bij een dermatoloog , een huidtherapeut of bij een schoonheidsspecialist die onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of huidtherapeut werkt. Vind hier een huidtherapeut. Huidtherapeuten vindt u onder de categorie ‘Huid-/oedeemtherapie’.

Let op: een schoonheidsspecialiste mag niet meer zelfstandig laseren maar moet dit doen onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of een huidtherapeut.

Gaat u naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist met wie OHRA geen contract heeft? Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Nee, u heeft vooraf geen toestemming nodig van OHRA. Wel moet een arts hebben vastgesteld en schriftelijk hebben vastgelegd dat de acnébehandeling medische noodzakelijk is.