Vervoer vanuit het buitenland

Als je ziek wordt in het buitenland, heb je soms speciaal vervoer nodig terug naar huis. Dat geldt altijd als je overlijdt in het buitenland.

De basisverzekering vergoedt vervoer vanuit het buitenland niet.

Heb je een aanvullende verzekering? Dan betaalt OHRA de kosten van vervoer vanuit het buitenland naar een instelling in Nederland, als je aan 2 voorwaarden voldoet:

  • De noodzaak van jouw terugkeer naar Nederland is bepaald door de OHRA Hulpdienst.
  • De OHRA Hulpdienst regelt het vervoer.

OHRA betaalt alleen voor jouw terugkeer, als er een medische noodzaak is. Die noodzaak is er bijvoorbeeld niet als je terug wilt keren uit een land met hetzelfde medische niveau als Nederland. Ook niet als de zorg daar duurder is dan in Nederland. Gezinshereniging of taalproblemen gelden ook niet als medische noodzaak.

Nee, je hebt geen eigen risico voor de kosten die jouw aanvullende verzekering vergoedt.

Als je aanvullend verzekerd bent, hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Als je niet aanvullend verzekerd bent, betaal je het vervoer vanuit het buitenland zelf.

Heb je vervoer vanuit het buitenland nodig? Bel dan met de OHRA Hulpdienst: +31264004868. Dit telefoonnummer staat ook op jouw zorgpas. De Hulpdienst is dag en nacht bereikbaar.

Bij vervoer vanuit het buitenland moet je altijd contact opnemen met de OHRA Hulpdienst: +31264004868. Dit telefoonnummer staat ook op jouw zorgpas. De Hulpdienst is dag en nacht bereikbaar.