Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn restauraties die worden gebruikt om tanden of kiezen te herstellen (als deze beschadigd zijn of verloren zijn gegaan).

De basisverzekering vergoedt de kosten voor kronen en bruggen niet. Welke behandelingen de basisverzekering voor mondzorg wel vergoedt kun je hier nalezen.

Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je voor kronen en bruggen een vergoeding krijgen vanuit een tandartsverzekering. In de tabel zie je wat de tandartsverzekering vergoedt. De bedragen gelden per kalenderjaar en voor alle behandelingen van de tandarts samen.

TandartsverzekeringVergoeding
Tand Sterk-
TandenGaaf 250€ 250,-
TandenGaaf 500€ 500,-

Onderstaande tandartsverzekeringen kun je niet meer afsluiten. Heb je deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

TandartsverzekeringVergoeding
TandenGaaf 150€ 150,-
TandenGaaf 750€ 750,-
TandenGaaf 1.500€ 1.500,-
TandenGezond 150-
TandenGezond 250-
TandenGezond 500-
Zelfverzekerd Tandarts
Compact Plus
-

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je op hoeveel vergoeding je nog recht hebt. Ook zie je hoeveel je al hebt verbruikt.

Behandelingen voor tanden bleken en abonnementskosten voor de tandarts vergoeden wij niet. Ook krijg je vanuit de tandartsverzekering geen vergoeding voor orthodontie.

Een tandartsverzekering heeft geen eigen risico.

Je kunt bij elke tandarts terecht. OHRA heeft wel speciale (kwaliteits)afspraken met tandartsen. Vind hier een tandarts bij jou in de buurt. Tandartsen vind je onder de categorie 'Tandarts'.

Je mag ook naar een tandarts waarmee OHRA geen contract heeft.

Nee, voor een behandeling heb je vooraf geen toestemming nodig van OHRA.