Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel van metaal (titanium) en ziet er vaak uit als een schroefje. Het implantaat vervangt de gewone (natuurlijke) tandwortel. Het implantaat groeit vast aan het bot van de kaak en is een stevige basis voor een kroon, een brug of een kunstgebit. Een kroon wordt geplaatst op één implantaat, voor een brug of klikgebit zijn meerdere implantaten nodig. Een gespecialiseerde tandarts (implantoloog) of een kaakchirurg plaatst implantaten. Voor het inbrengen van het implantaat krijg je een plaatselijke verdoving.

Heb je een ernstig geslonken tandeloze kaak waarin een gewoon kunstgebit niet meer past? Dan kun je een vergoeding krijgen van tandheelkundige implantaten en het aanbrengen van het klikgebit hierop. Voor het klikgebit geldt een eigen bijdrage. Je kunt de zorg vergoed krijgen uit de basisverzekering. Hiervoor heb je wel toestemming nodig van OHRA. Jouw tandarts vraagt dit voor je bij ons aan. Krijg je geen toestemming voor vergoeding van implantaten en een klikgebit uit de basisverzekering? Dan kun je de implantaten eventueel (gedeeltelijk) vergoed krijgen uit een aanvullende tandartsverzekering.

Heb je geen toestemming voor vergoeding van implantaten en een klikgebit uit de basisverzekering? Of krijg je een implantaat voor het bevestigen van een kroon of een brug en ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je voor het plaatsen van het implantaat een vergoeding krijgen vanuit een tandartsverzekering. In de tabel zie je wat de tandartsverzekering vergoedt. De bedragen gelden per kalenderjaar en voor alle behandelingen van de tandarts samen.

TandartsverzekeringVergoeding
Tand Sterk-
TandenGaaf 250€ 250,-
TandenGaaf 500€ 500,-

Onderstaande tandartsverzekeringen kun je niet meer afsluiten. Heb je deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

TandartsverzekeringVergoeding
TandenGaaf 150€ 150,-
TandenGaaf 750€ 750,-
TandenGaaf 1.500€ 1.500,-
TandenGezond 150-
TandenGezond 250-
TandenGezond 500-
Zelfverzekerd Tandarts Compact Plus-

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je op hoeveel vergoeding je nog recht hebt. Ook zie je hoeveel je al hebt verbruikt.

Heb je een aanvullende verzekering? Dan krijg je bij een vergoeding uit de basisverzekering met jouw aanvullende verzekering misschien een vergoeding van de eigen bijdrage van een klikgebit op implantaten. In de tabel zie je wat jouw aanvullende verzekering hiervoor vergoedt.

Aanvullende verzekeringVergoeding
Sterk-
Aanvullend-
Extra Aanvullend-
Uitgebreid€ 200,-

Onderstaande verzekeringen kun je niet meer afsluiten. Heb je deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

Aanvullende verzekeringVergoeding
Uitgebreid Vitaal€ 200,-
Extra Uitgebreid€ 200,-
Compleet€ 200,-
Zelfverzekerd Compact-

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je op hoeveel vergoeding je nog recht hebt. Ook zie je hoeveel je al hebt verbruikt.

Heb je een implantaat die je vanuit de basisverzekering vergoedt krijgt? Voor de basisverzekering geldt een eigen risico. Je hebt zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag. De basisverzekering vergoedt de kosten boven dit eigen risico.

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je hoeveel eigen risico je nog hebt. Ook zie je hoeveel eigen risico je eventueel al hebt verbruikt.

Ontvang je een vergoeding vanuit de tandartsverzekering dan heb je geen eigen risico.

Bij een vergoeding uit de basisverzekering betaal je een eigen bijdrage van 10% van de totale kosten voor een klikgebit op implantaten voor de onderkaak en een eigen bijdrage van 8% van de totale kosten voor een klikgebit op implantaten voor de bovenkaak. Met een aanvullende verzekering kun je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen voor deze eigen bijdrage.

Je kunt bij elke tandarts terecht. Het maakt dus niet uit welke tandarts je kiest. OHRA heeft wel speciale (kwaliteits)afspraken met tandartsen. Vind hier een tandarts bij jou in de buurt. Tandartsen vind je onder de categorie 'Tandarts'.

Je mag ook naar een tandarts waarmee OHRA geen contract heeft.

Krijg je een prothese die uitneembaar is en is voor de bevestiging hiervan een implantaat nodig? Dan heb je vooraf toestemming van OHRA nodig. In alle andere situaties heb je geen toestemming nodig van OHRA.