Implantologie

Een implantaat is een tandwortel van metaal (titanium) en ziet er vaak uit als een schroefje. Het implantaat vervangt de gewone (natuurlijke) tandwortel. Het implantaat groeit vast aan het bot van de kaak en is een stevige bodem voor een kroon, een brug of een kunstgebit. Voor het inbrengen van het implantaat krijg je een plaatselijke verdoving.

Krijg je een prothese die uitneembaar is en is voor de bevestiging hiervan een implantaat nodig? Dan ontvang je voor de implantaat een vergoeding. Je betaalt een wettelijke bijdrage. Welke behandelingen de basisverzekering voor mondzorg vergoedt kun je hier nalezen.

Krijg je een implantaat voor het bevestigen van een kroon of een brug en ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je voor het plaatsen van het implantaat een vergoeding krijgen vanuit een tandartsverzekering. In de tabel zie je wat de tandartsverzekering vergoedt. De bedragen gelden per kalenderjaar en voor alle behandelingen van de tandarts samen.

TandartsverzekeringVergoeding
Tand Sterk-
TandenGaaf 250€ 250,-
TandenGaaf 500€ 500,-

Onderstaande tandartsverzekeringen kun je niet meer afsluiten. Heb je deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

TandartsverzekeringVergoeding
TandenGaaf 150€ 150,-
TandenGaaf 750€ 750,-
TandenGaaf 1.500€ 1.500,-
TandenGezond 150-
TandenGezond 250-
TandenGezond 500-
Zelfverzekerd Tandarts
Compact Plus
-

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je op hoeveel vergoeding je nog recht hebt. Ook zie je hoeveel je al hebt verbruikt.

Heb je een implantaat die je vanuit de basisverzekering vergoedt krijgt? Voor de basisverzekering geldt een eigen risico. Je hebt zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag. De basisverzekering vergoedt de kosten boven dit eigen risico.

In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je hoeveel eigen risico je nog hebt. Ook zie je hoeveel eigen risico je eventueel al hebt verbruikt.

Ontvang je een vergoeding vanuit de tandartsverzekering dan heb je geen eigen risico.

Je kunt bij elke tandarts terecht. Het maakt dus niet uit welke tandarts je kiest. OHRA heeft wel speciale (kwaliteits)afspraken met tandartsen. Vind hier een tandarts bij jou in de buurt. Tandartsen vind je onder de categorie 'Tandarts'.

Je mag ook naar een tandarts waarmee OHRA geen contract heeft.

Krijg je een prothese die uitneembaar is en is voor de bevestiging hiervan een implantaat nodig? Dan heb je vooraf toestemming van OHRA nodig. In alle andere situaties heb je geen toestemming nodig van OHRA.