Vervoer vanuit het buitenland

Als u ziek wordt in het buitenland, heeft u soms speciaal vervoer nodig terug naar huis. Dat geldt altijd als u overlijdt in het buitenland.

De basisverzekering vergoedt vervoer vanuit het buitenland niet.

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan betaalt OHRA de kosten van vervoer vanuit het buitenland naar een instelling in Nederland, als u aan twee voorwaarden voldoet:

  • De noodzaak van uw terugkeer naar Nederland is bepaald door de OHRA Hulpdienst.
  • De OHRA Hulpdienst regelt het vervoer.

OHRA betaalt alleen voor uw terugkeer, als er een medische noodzaak is. Die noodzaak is er bijvoorbeeld niet als u terug wilt keren uit een land met hetzelfde medische niveau als Nederland. Ook niet als de zorg daar duurder is dan in Nederland. Gezinshereniging of taalproblemen gelden ook niet als medische noodzaak.

Nee, u heeft geen eigen risico voor de kosten die uw aanvullende verzekering vergoedt.

Als u aanvullend verzekerd bent, hoeft u geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Als u niet aanvullend verzekerd bent, betaalt u het vervoer vanuit het buitenland zelf.

Heeft u vervoer vanuit het buitenland nodig? Bel dan met de OHRA Hulpdienst: +31264004868. Dit telefoonnummer staat ook op uw zorgpas. De Hulpdienst is dag en nacht bereikbaar.

Bij vervoer vanuit het buitenland moet u altijd contact opnemen met de OHRA Hulpdienst: +31264004868. Dit telefoonnummer staat ook op uw zorgpas. De Hulpdienst is dag en nacht bereikbaar.