Vaccinaties buitenland

Als u op (vakantie)reis gaat naar een land waar u bepaalde ziektes kunt oplopen, is het verstandig van tevoren maatregelen te nemen om uzelf te beschermen. Dat kan met vaccinaties en/of medicijnen. Voorbeelden zijn pillen tegen malaria of een inenting tegen gele koorts.

De basisverzekering vergoedt vaccinaties voor het buitenland niet. Bij OHRA ontvangt u wel korting bij Thuisvaccinatie.

OHRA betaalt (een deel van) de kosten van vaccinaties, medicijnen en consult voor het buitenland, als u een aanvullende verzekering heeft. Hoeveel u precies krijgt, hangt af van welke aanvullende verzekering u heeft. Bij OHRA ontvangt u wel korting bij Thuisvaccinatie.

Aanvullende verzekeringMaximale vergoeding
Sterk-
Aanvullend€ 250,-
Extra Aanvullend€ 250,-
Uitgebreid€ 250,-

Onderstaande verzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen: 

Aanvullende verzekeringMaximale vergoeding
Jongeren€ 100,-
Uitgebreid Vitaal€ 250,-
Extra Uitgebreid€ 250,-
Compleet€ 250,-
Extra Sterk€ 250,-
Zelfverzekerd Compact€ 250,-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Nee, u heeft geen eigen risico voor de kosten die uw aanvullende verzekering vergoedt.

Nee, u hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Voor vaccinaties kunt u terecht bij een (bedrijfs)arts of zorginstelling (bijvoorbeeld de GGD) die is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

U kunt zich ook thuis laten vaccineren door één van de artsen van Thuisvaccinatie. De arts komt bij u langs op het moment dat het u uitkomt. Ook 's avonds en in het weekend! Speciaal voor u heeft OHRA met Thuisvaccinatie afspraken gemaakt. Van deze service kunt u ook gebruik maken als u geen aanvullende verzekering heeft.

Nee, u heeft vooraf geen toestemming nodig van OHRA.