Trippelstoel

Een trippelstoel is een stoel op wieltjes. Op een trippelstoel kunt u zich zittend door uw huis bewegen. Dit kan nodig zijn, als u niet kunt staan zonder uw handen te gebruiken. Als u op de trippelstoel zit, kunt u uw handen gebruiken voor andere dingen. Bijvoorbeeld om te koken of iets te pakken. De trippelstoel is alleen bedoeld voor thuis, niet voor buiten.

Heeft u de trippelstoel maximaal 26 weken nodig? Dan leent u er een bij het uitleenmagazijn of de thuiszorgwinkel bij u in de buurt. U betaalt daar niets voor. Na 26 weken levert u de trippelstoel weer in.

Heeft u de trippelstoel langer dan 26 weken nodig? Dan leent u er een van een leverancier. OHRA betaalt de kosten als u aan de volgende voorwaarde voldoet:

 • U heeft een verklaring van uw behandelend arts waarin staat waarom u de trippelstoel nodig heeft.

Als u geen goede trippelstoel meer heeft, kunt u nieuwe aanvragen bij OHRA. Een trippelstoel gaat normaal zeven jaar mee.

U leent het hulpmiddel. Hiervoor heeft u geen eigen risico.

Nee, u heeft geen wettelijke eigen bijdrage.

Een trippelstoel wordt geleverd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in medische hulpmiddelen. U kiest hier een leverancier. Kijk onder ‘Trippelstoelen’ voor leveranciers bij u in de buurt.

Heeft u toestemming gekregen van OHRA? Dan krijgt u van een gecontracteerde leverancier de trippelstoel binnen zeven werkdagen thuisbezorgd. Met een niet gecontracteerde leverancier hebben wij geen afspraken gemaakt.

U mag naar een leverancier die geen contract heeft met OHRA, maar dan zijn er wel twee voorwaarden:  

 • U vraagt vooraf OHRA om toestemming.
 • U voorziet OHRA van een voorschrift van uw behandelend arts. Het kan wel nadelen hebben om naar een andere leverancier te gaan.

Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

U stuurt hiervoor de volgende papieren naar OHRA:

 • Een brief van uw behandelend arts die u het hulpmiddel voorschrijft. In deze brief moet staan welke beperkingen u heeft en waarom u het hulpmiddel nodig heeft
 • Een verslag van uw ergotherapeut over uw beperkingen
 • Een prijsopgave van de kosten voor het hulpmiddel. Die vraagt u aan bij een leverancier
 • Een brief van uzelf aan OHRA. Zet in uw brief:
  - uw relatienummer
  - uw naam, adres en woonplaats
  - uw geboortedatum
  - hoe lang u verwacht het hulpmiddel nodig te hebben
  - welk hulpmiddel u precies wilt
  - de naam van de leverancier
  - de omschrijving
  - het artikelnummer van de Z-index of de GPH-code. Vraag dit aan de leverancier.
Wilt u deze brief nu opstellen? Vul dan het formulier in.