Plaswekker

Een plaswekker is een hulpmiddel bij bedplassen. Het is een speciaal broekje dat het kind in bed draagt. Als de eerste druppels urine het broekje raken, dan gaat de wekker af. Het kind wordt hierdoor wakker en kan naar het toilet gaan om te plassen.

Bedplassen komt vooral voor bij jonge kinderen. De meeste kinderen plassen af en toe wel eens in hun bed, vooral als zij ziek of oververmoeid zijn. We spreken van bedplassen wanneer een kind regelmatig ’s nachts de plas niet kan ophouden.

De basisverzekering vergoedt geen plaswekker bij bedplassen.

Vanuit de aanvullende verzekering kunt u een vergoeding van een plaswekker krijgen. U heeft wel een indicatie van een behandelend arts nodig. U kiest zelf of u een plaswekker koopt of huurt.

Aanvullende verzekeringVergoeding
Sterk-
Aanvullend-
Extra Aanvullend100% bij koop of maximaal 4 maanden aaneengesloten bij huur (eenmalig)
Uitgebreid100% bij koop of maximaal 4 maanden aaneengesloten bij huur (eenmalig)

Onderstaande verzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

Aanvullende verzekeringVergoeding
Jongeren-
Uitgebreid Vitaal-
Extra Uitgebreid100% bij koop of maximaal 4 maanden aaneengesloten bij huur (eenmalig)
Compleet100% bij koop of maximaal 4 maanden aaneengesloten bij huur (eenmalig)
Extra Sterk-
Zelfverzekerd Compact-

Nee, u heeft geen eigen risico voor de kosten die uw aanvullende zorgverzekering vergoedt.

Nee, u hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

U kunt een plaswekker huren of kopen bij een thuiszorginstelling of apotheek. U mag zelf kiezen naar welke thuiszorginstelling of apotheek u gaat. Met onze zorgvergelijker vindt u snel een zorgverlener bij u in de buurt. Vul als zoekterm in: ‘thuiszorg’ of ‘apotheek’.

Als u een plaswekker huurt, dan kan dat voor maximaal 4 maanden dagen aaneengesloten (eenmalig).

Nee, u hoeft vooraf geen toestemming bij ons aan te vragen. U heeft wel een indicatie van een behandelend arts nodig. U moet deze indicatie bij de declaratie van de rekening meesturen.