Parodontologie

Parodontologie richt zich op de behandeling van bloedend tandvlees, teruggetrokken tandvlees, rood of gezwollen tandvlees. Een tandarts of een mondhygiënist voert deze behandeling uit.

Bent u jonger dan 18 jaar? Dan vergoedt de basisverzekering de kosten voor parodontologie door een tandarts of mondhygiënist. Welke behandelingen de basisverzekering voor mondzorg vergoedt kunt u hier nalezen.

Bent u 18 jaar of ouder? Dan krijgt u geen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u voor parodontologie door een tandarts of mondhygiënist een vergoeding krijgen vanuit een tandartsverzekering. In de tabel ziet u wat de tandartsverzekering vergoedt. De bedragen gelden per kalenderjaar en voor alle behandelingen van de tandarts samen.

TandartsverzekeringVergoeding
Tand Sterk-
TandenGaaf 250€ 250,-
TandenGaaf 500€ 500,-

Onderstaande tandartsverzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

TandartsverzekeringVergoeding
TandenGaaf 150€ 150,-
TandenGaaf 750€ 750,-
TandenGaaf 1.500€ 1.500,-
TandenGezond 150-
TandenGezond 250-
TandenGezond 500-
Zelfverzekerd Tandarts
Compact Plus
-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Behandelingen voor tanden bleken en abonnementskosten voor de tandarts vergoeden wij niet. Ook krijgt u vanuit de tandartsverzekering geen vergoeding voor orthodontie.

Een tandartsverzekering heeft geen eigen risico.

Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico voor zorg uit de basisverzekering.

U kunt terecht bij elke tandarts en bij elke mondhygiënist werkzaam in een tandartspraktijk of centrum voor mondzorg. OHRA heeft wel speciale (kwaliteits)afspraken met tandartsen. Vind hier een tandarts bij u in de buurt. Tandartsen vindt u onder de categorie ‘Tandarts’.

Kiest u voor een vrijgevestigde mondhygiënist? Vind hier een mondhygiënist bij u in de buurt. Kijk onder ‘Mondhygiënist’.

U mag ook naar een tandarts of mondhygiënist waarmee OHRA geen contract heeft.

Nee, voor parodontologie door een tandarts of mondhygiënist heeft u vooraf geen toestemming van OHRA nodig.