Oncologisch nazorgprogramma

Door de ziekte en de behandeling van kanker kunt u last krijgen van klachten als minder conditie, vermoeidheid, pijn of angst. Oncologische nazorg kan u helpen te herstellen, de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren. Het programma bestaat uit hulp bij het verbeteren van de conditie, psychologische ondersteuning bij het leven na kanker en contact met lotgenoten.

De basisverzekering vergoedt de oncologische nazorg niet.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering heeft u recht op een vergoeding van een oncologisch nazorgprogramma. U krijgt geen vergoeding voor uw reiskosten, vervoerskosten of verblijfskosten.

Aanvullende verzekeringMaximale vergoeding
Sterk-
Aanvullend-
Extra Aanvullend€ 250,- per behandelprogramma
Uitgebreid€ 500,- per behandelprogramma

Onderstaande verzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen: 

Aanvullende verzekeringMaximale vergoeding
Jongeren-
Uitgebreid Vitaal€ 1.000,- per behandelprogramma
Extra Uitgebreid€ 1.000,- per behandelprogramma
Compleet€ 1.000,- per behandelprogramma
Extra Sterk-
Zelfverzekerd Compact-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Nee, u heeft geen eigen risico voor de kosten die uw aanvullende verzekering vergoedt.

Nee, u hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Zijn de behandelingskosten hoger dan het bedrag dat uw aanvullende verzekering vergoedt? Dan moet u deze extra kosten wel zelf betalen.

U kunt terecht bij een fysiotherapeut en/of psycholoog die door OHRA zijn erkend. Vind hier hier een zorgverlener bij u in de buurt. Gebruik als zoekterm ‘oncologisch nazorgprogramma’.

U kunt alleen terecht bij een behandelaar die door OHRA wordt erkend. In andere gevallen krijgt u het oncologisch nazorgprogramma niet vergoed.

Nee, u heeft van OHRA geen toestemming nodig. Wel heeft u vooraf een verwijzing nodig van een oncoloog of een revalidatiearts.