Logeerhuis

U kunt overnachten in een logeerhuis als uw partner of kind is opgenomen in een ziekenhuis. Een logeerhuis is bijvoorbeeld een Ronald McDonald huis of een overblijfhuis bij een ziekenhuis. 

Overnachten in een logeerhuis is ook mogelijk als u in korte tijd meerdere behandelingen nodig heeft waarvoor u niet in het ziekenhuis hoeft te blijven.

De basisverzekering vergoedt het verblijf in een logeerhuis niet.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering heeft u recht op vergoeding van logeerkosten van: 

  • de overnachting in een logeerhuis van u of uw kind (maximaal twee logés) in één kamer;
  • het verblijf van uw kind jonger dan 18 jaar in een Mappa Mondo huis.
Aanvullende verzekeringVergoeding
Sterk-
Aanvullend-
Extra Aanvullend
UitgebreidMaximaal € 200,- per jaar

Onderstaande verzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

Aanvullende verzekeringVergoeding
Jongeren-
Uitgebreid Vitaal-
Extra UitgebreidMaximaal € 200,- per jaar
CompleetMaximaal € 200,- per jaar
Extra Sterk-
Zelfverzekerd Compact-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Wij vergoeden niet:
  • De kosten die vergoed worden vanuit de Wmo of Wlz in verband met samenwerking met thuiszorg of kosten die vallen onder een persoonsgebonden budget (pgb).
  • De logeerkosten die gemaakt worden in verband met een bezoek aan een verzekerde in het Nederlands Astma centrum te Davos (N.A.D.).
  • U mag in totaal maar één kamer in het logeerhuis gebruiken.
  • Is de persoon die behandeld wordt verzekerd voor logeerkosten? Dan worden de logeerkosten uit deze verzekering vergoed. De logé hoeft dus niet verzekerd te zijn.
  • Heeft degene die behandeld wordt geen verzekering voor logeerkosten en de logé wel? Dan wordt de vergoeding uit de verzekering van de logé betaald. De patiënt moet wel een verzekering bij OHRA hebben. Het maakt niet uit wat voor verzekering dit is. 

Nee, u heeft geen eigen risico voor zorg die uw aanvullende verzekering vergoedt.

Nee, u hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Zijn de logeerkosten hoger dan het bedrag dat uw aanvullende verzekering vergoedt? Dan moet u deze extra kosten wel zelf betalen.

U kunt terecht bij logeerhuizen die door OHRA erkend zijn. Vindt hier door OHRA erkende logeerhuizen. Vul als zoekterm in: ‘logeerhuizen’.

Is er geen plaats meer is in het logeerhuis of Mappa Mondo huis? Dan mag u overnachten in een pension of hotel in de buurt. U moet hiervoor vooraf toestemming vragen. U krijgt dan de kosten vergoed die u had moeten betalen als u in een logeerhuis had kunnen overnachten, tot het maximale bedrag uit uw aanvullende verzekering.

Als er geen plaats meer is in het logeerhuis of Mappa Mondo huis, dan moet u om goedkeuring vragen voor een overnachting in een pension of hotel in de buurt. U kunt uw goedkeuring aanvragen via ons zorgteam op telefoonnummer 0135938002.