Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn restauraties die worden gebruikt om tanden of kiezen te herstellen (als deze beschadigd zijn of verloren zijn gegaan).

De basisverzekering vergoedt de kosten voor kronen en bruggen niet. Welke behandelingen de basisverzekering voor mondzorg wel vergoedt kunt u hier nalezen.

Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u voor kronen en bruggen een vergoeding krijgen vanuit een tandartsverzekering. In de tabel ziet u wat de tandartsverzekering vergoedt. De bedragen gelden per kalenderjaar en voor alle behandelingen van de tandarts samen.

TandartsverzekeringVergoeding
Tand Sterk-
TandenGaaf 250€ 250,-
TandenGaaf 500€ 500,-

Onderstaande tandartsverzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

TandartsverzekeringVergoeding
TandenGaaf 150€ 150,-
TandenGaaf 750€ 750,-
TandenGaaf 1.500€ 1.500,-
TandenGezond 150-
TandenGezond 250-
TandenGezond 500-
Zelfverzekerd Tandarts
Compact Plus
-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Behandelingen voor tanden bleken en abonnementskosten voor de tandarts vergoeden wij niet. Ook krijgt u vanuit de tandartsverzekering geen vergoeding voor orthodontie.

Een tandartsverzekering heeft geen eigen risico.

U kunt bij elke tandarts terecht. OHRA heeft wel speciale (kwaliteits)afspraken met tandartsen. Vind hier een tandarts bij u in de buurt. Tandartsen vindt u onder de categorie 'Tandarts'.

U mag ook naar een tandarts waarmee OHRA geen contract heeft.

Nee, voor een behandeling heeft u vooraf geen toestemming nodig van OHRA.