Implantologie

Een implantaat is een tandwortel van metaal (titanium) en ziet er vaak uit als een schroefje. Het implantaat vervangt de gewone (natuurlijke) tandwortel. Het implantaat groeit vast aan het bot van de kaak en is een stevige bodem voor een kroon, een brug of een kunstgebit. Voor het inbrengen van het implantaat krijgt u een plaatselijke verdoving.

Krijgt u een prothese die uitneembaar is en is voor de bevestiging hiervan een implantaat nodig? Dan ontvangt u voor de implantaat een vergoeding. U betaalt een wettelijke bijdrage. Welke behandelingen de basisverzekering voor mondzorg vergoedt kunt u hier nalezen.

Krijgt u een implantaat voor het bevestigen van een kroon of een brug en bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u voor het plaatsen van het implantaat een vergoeding krijgen vanuit een tandartsverzekering. In de tabel ziet u wat de tandartsverzekering vergoedt. De bedragen gelden per kalenderjaar en voor alle behandelingen van de tandarts samen.

TandartsverzekeringVergoeding
Tand Sterk-
TandenGaaf 250€ 250,-
TandenGaaf 500€ 500,-

Onderstaande tandartsverzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen:

TandartsverzekeringVergoeding
TandenGaaf 150€ 150,-
TandenGaaf 750€ 750,-
TandenGaaf 1.500€ 1.500,-
TandenGezond 150-
TandenGezond 250-
TandenGezond 500-
Zelfverzekerd Tandarts
Compact Plus
-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Heeft u een implantaat die vanuit de basisverzekering vergoedt krijgt? Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. U heeft zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag. De basisverzekering vergoedt de kosten boven dit eigen risico.

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u hoeveel eigen risico u nog heeft. Ook ziet u hoeveel eigen risico u eventueel al heeft verbruikt.

Ontvangt u een vergoeding vanuit de tandartsverzekering dan heeft u geen eigen risico.

U kunt bij elke tandarts terecht. Het maakt dus niet uit welke tandarts u kiest. OHRA heeft wel speciale (kwaliteits)afspraken met tandartsen. Vind hier een tandarts bij u in de buurt. Tandartsen vindt u onder de categorie 'Tandarts'.

U mag ook naar een tandarts waarmee OHRA geen contract heeft.

Krijgt u een prothese die uitneembaar is en is voor de bevestiging hiervan een implantaat nodig? Dan heeft u vooraf toestemming van OHRA nodig. In alle andere situaties heeft u geen toestemming nodig van OHRA.