Behandeling bij alcoholproblemen

U heeft een alcoholprobleem als uw gezondheid, werk en sociale leven lijden onder uw alcoholgebruik.

De basisverzekering vergoedt de behandeling van uw alcoholprobleem. Een dagbehandeling en/of verblijf valt niet onder de vergoeding.

Ja, voor de behandeling bij alcoholproblemen geldt een eigen risico. U heeft zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag.

De basisverzekering vergoedt de kosten van zorg boven dit eigen risico. In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u hoeveel eigen risico u nog heeft. Ook ziet u hoeveel eigen risico u eventueel al heeft verbruikt.

Nee, u hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

U kunt terecht bij diverse zorgverleners. Wij helpen u graag met het vinden van een zorgverlener bij u in de buurt. Vul als zoekterm in ‘huisarts’, ‘ziekenhuis’, ‘verloskundige’ of ‘GZ-psycholoog’.

Gaat u naar een huisarts, ziekenhuis, verloskundige of GZ-psycholoog waarmee wij geen contract hebben? Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Nee, u heeft vooraf geen toestemming van OHRA nodig.