Vaccinaties buitenland

Als u op (vakantie)reis gaat naar een land waar u bepaalde ziektes kunt oplopen, is het verstandig van tevoren maatregelen te nemen om uzelf te beschermen. Dat kan met vaccinaties en/of medicijnen. Voorbeelden zijn pillen tegen malaria of een inenting tegen gele koorts.

De basisverzekering vergoedt vaccinaties voor het buitenland niet.

OHRA betaalt (een deel van) de kosten van vaccinaties, medicijnen en consult voor het buitenland, als u een aanvullende verzekering heeft. Hoeveel u precies krijgt, hangt af van welke aanvullende verzekering u heeft.

Aanvullende verzekeringMaximale vergoeding
Sterk-
Aanvullend€ 250,-
Extra Aanvullend€ 250,-
Uitgebreid€ 250,-

Onderstaande verzekeringen kunt u niet meer afsluiten. Heeft u deze verzekering al, dan gelden de volgende vergoedingen: 

Aanvullende verzekeringMaximale vergoeding
Jongeren€ 100,-
Uitgebreid Vitaal€ 250,-
Extra Uitgebreid€ 250,-
Compleet€ 250,-
Extra Sterk€ 250,-
Zelfverzekerd Compact€ 250,-

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u op hoeveel vergoeding u nog recht heeft. Ook ziet u hoeveel u al heeft verbruikt.

Nee, u heeft geen eigen risico voor de kosten;die uw aanvullende verzekering vergoedt.

Nee, u hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Voor vaccinaties kunt u terecht bij een arts of zorginstelling die is aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

U kunt zich ook thuis laten vaccineren door één van de artsen van Thuisvaccinatie. De arts komt bij u langs op het moment dat het u uitkomt. Ook 's avonds en in het weekend! Speciaal voor u heeft OHRA met Thuisvaccinatie afspraken gemaakt. Van deze service kunt u ook gebruik maken als u geen aanvullende verzekering heeft.

Nee, u heeft vooraf geen toestemming nodig van OHRA.