Wanneer is een tandartsverzekering handig?

Of een tandartsverzekering nodig is, hangt af van jouw situatie. Maar we helpen je graag bij het maken van een keuze; wel of geen tandartsverzekering? Daarom geven we je informatie over een aantal veelvoorkomende kosten.

Waar moet je aan denken?

Hieronder vind je een paar veelvoorkomende behandelingen. En de maximale tarieven die de wetgever hiervoor heeft vastgesteld.

  • Een simpele tandartscontrole kost € 20,44.
  • Een eenvoudige vulling met verdoving kost € 22,59.
  • Een standaard gebitsreiniging bij de mondhygiënist kost € 12,06 per 5 minuten.
Let op
Dit zijn de maximale bedragen die de wetgever heeft vastgesteld. Daarom is het goed om even aan je tandarts, mondhygiënist of tandprotheticus een exacte opgave van de kosten te vragen. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Je tanden in de details zetten?

Wij hebben je een paar voorbeelden gegeven. Zodat je een beetje kunt inschatten of een tandartsverzekering handig voor jou kan zijn. Onze Vergoedingenwijzer geeft je een compleet beeld van alle vergoedingen van onze tandartsverzekeringen.

Wil je echt je tanden erin zetten? Bekijk dan de Tarieven Tandheelkundige zorg [PDF]. Daar staan alle behandelingen, met bijbehorende codes en maximale tarieven voor je op een rij.

Uitgelicht

Elk half jaar lig je braaf in de stoel bij de tandarts voor controle. En eigenlijk is er nooit wat aan de hand. Is een extra tandartsverzekering dan wel nodig?