Restitutie zorgverzekering; hoe zit dat precies?

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een restitutiepolis. Klinkt ingewikkeld, maar dat betekent dat je altijd vrije zorgkeuze hebt. Je kiest zelf naar welke zorgverlener je gaat. Als het verzekerd is, betalen wij de rekening altijd.

Helaas kun je deze video niet bekijken...

Als je onze video’s wilt bekijken, hebben we je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies voor de onderdelen:

  • Delen en bekijken
Oké, wijzig mijn cookie instellingen

Wat vergoedt de restitutie zorgverzekering?

Als het verzekerd is, vergoeden wij de zorg altijd. Je kunt naar zorgverleners gaan met wie wij afspraken hebben. Dit zijn onze gecontracteerde zorgverleners. Maar je mag ook naar zorgverleners met wie wij geen afspraken hebben. Dit zijn de niet-gecontracteerde zorgverleners. Ook dan krijg je met de OHRA Zorgverzekering al je kosten vergoed. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Waarom wij dan toch ook contracten sluiten met zorgverleners? Omdat wij voor deze zorgverleners instaan voor de kwaliteit van de zorg die zij leveren. En wij spreken met deze zorgverleners af, dat zij de rekeningen rechtstreeks bij ons kunnen indienen. Hoef jij ze niet voor te schieten.

Wanneer heb je geen vrije zorgkeuze?

Kies je voor een zorgverzekering met een naturapolis? Voor een volledige vergoeding kun je dan alleen terecht bij zorgverleners met wie je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Ga je hier niet naar toe? Dan betaal je altijd zelf een deel van de kosten.