Betalingsregeling zorgverzekering

Kunt u de kosten van uw zorgverzekering niet betalen? Dat kan gebeuren. Neemt u in dat geval altijd contact met ons op. Wij kunnen dan samen kijken of een betalingsregeling mogelijk is. Zo kunt u nog grotere problemen voorkomen.

Wat is een betalingsregeling?

Een betalingsregeling is een speciale afspraak die wij met u maken over de betaling van kosten. Samen met u kijken we naar wat u aan ons moet betalen en wat u per maand kunt betalen. Deze afspraken zetten we op papier. U moet zich wel houden aan de betalingsregeling. Doet u dit niet? Dan heeft dat nadelige gevolgen voor u.

Betalingsregeling aanvragen

Kunt u de premie van uw zorgverzekering niet betalen? Of moet u een groot bedrag bijbetalen? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kijken dan samen met u of een betalingsregeling mogelijk is.

Verplicht eigen risico gespreid betalen

Weet u zeker dat u uw verplicht eigen risico in een jaar moet betalen? Dan kunt u bij OHRA kiezen voor gespreide betaling van het verplicht eigen risico. U moet dit voor een nieuw verzekeringsjaar aan ons doorgeven. Wilt u in 2018 van deze regeling gebruikmaken? Geef dit dan aan ons door in Mijn OHRA Zorgverzekering. U kunt zich aanmelden tot en met 31 december 2017.