Extra services bij uw OHRA Zorgverzekering

Heeft u zorg nodig of wilt u gebruik maken van zorgbemiddeling? Vul het formulier in.

OHRA Zorgpas

Als klant van OHRA ontvangt u een zorgpas. Toon deze in het ziekenhuis, bij de huisarts of een andere zorgverlener. Zo weten uw zorgverleners dat u bent verzekerd bij OHRA en kunnen zij de rekening voor uw behandeling direct doorsturen naar ons. Wij betalen de rekening dan aan de zorgverlener: u hoeft deze dan niet zelf voor te schieten. Ontvangt u toch een rekening? Dan declareert u deze eenvoudig in Mijn OHRA Zorgverzekering of met de OHRA App. U krijgt binnen tien werkdagen uw geld terug.

Uw zorgpas van vorig jaar is ook dit jaar geldig. Bent u uw zorgpas verloren? Vraag dan een vervangende zorgpas aan via Mijn OHRA Zorgverzekering. Log hier direct in met uw DigiD. U heeft deze binnen vijf werkdagen in huis. In verband met de wet op de privacy vermelden wij op de zorgpas geen Burgerservicenummer (BSN).

Kloppen de gegevens op uw zorgpas niet? Neem dan contact met ons op en geef uw juiste gegevens door. Wij sturen u dan een nieuwe zorgpas met uw juiste gegevens.

Let op: als u uw verzekering wijzigt ontvangt u geen nieuwe zorgpas. Bekijk wanneer u een nieuwe zorgpas van ons ontvangt.

Nota's betalen
Veel zorgverleners sturen op basis van de gegevens op uw OHRA Zorgpas de nota direct naar OHRA. U hoeft de nota’s dan niet meer voor te schieten. Wij betalen de nota’s direct aan de zorgverlener. Krijgt u toch een rekening? Dan verwerken we deze binnen tien werkdagen.

Wachtlijstbemiddeling en second opinion

Wij helpen u met het vinden van een ziekenhuis met een kortere wachttijd voor een behandeling. Ook helpen wij u met het krijgen van een second opinion van een arts, of:

Of bel het OHRA Zorgteam op telefoonnummer 0135938002 (lokaal tarief). Kies in het keuzemenu voor ‘3’, ‘Wachtlijstbemiddeling’. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. U kunt ons ook e-mailen.

Kraamzorg aanvragen

U vraagt OHRA Kraamzorg eenvoudig aan via Mijn OHRA Zorgverzekering. Na het inloggen kiest u voor ‘Zorgservice’ en vervolgens voor ‘Kraamzorg’. Graag ontvangen we uw aanmelding voor kraamzorg zo snel mogelijk, uiterlijk in de vierde maand van de zwangerschap.

Direct kraamzorg aanvragen via Mijn OHRA Zorgverzekering.

Zorg en advies aan vrouwen

Vanuit de meeste aanvullende verzekeringen biedt OHRA een vergoeding voor specifieke zorg voor vrouwen. Care for Women verzorgt deze consulten. Care for Women zorgt vóór vrouwen, door vrouwen. Waarom? Omdat u als vrouw soms vragen heeft, waar u graag een deskundig en gericht antwoord op wilt. En omdat u als vrouw over sommige dingen gewoon liever met een vrouw praat.

Care for women onderscheidt verschillende soorten consulten:

Overgangsconsulten
Veel vrouwen in de overgang hebben klachten. Eén op de drie vrouwen voelt zich zelfs ziek. In de overgangsperiode gebeurt veel: kinderen gaan bijvoorbeeld het huis uit u of uw partner gaat met pensioen. U kunt bij een overgangsconsulent terecht voor professionele hulp bij klachten, vragen, advies of gewoon een goed gesprek.

Consulten voor jonge vrouwen
Je weet wat je wilt en je leven ligt voor je; wie doet je wat? Natuurlijk weet je al veel over je eigen lichaam. En dat je elke maand ongesteld wordt, daar ben je ondertussen wel aan gewend. Toch kun je soms vragen hebben over je hormonen, je menstruatie, anticonceptie en (veilig) vrijen. De verpleegkundigen helpen je aan antwoorden.

Kinderwens / Zorgeloos Zwanger consulten
Heeft u besloten dat u kinderen wilt? Dan hoopt u dat u snel zwanger raakt en dat uw kindje helemaal gezond is. Maar hoe kunt u zich daar het beste op voorbereiden? En als het eenmaal zover is, hoe geniet u dan optimaal van deze bijzondere periode in uw leven?

Kankerpreventie consulten
De consulent kan met u samen een risicoprofiel maken voor bepaalde soorten kanker. Dit is uit te breiden met meerdere lichamelijke onderzoeken.

Afspraak maken
Ga naar Care for women en kijk voor een verpleegkundige bij u in de buurt. Bekijk de vergoeding voor de overgangsconsulten en andere mogelijkheden. Let op: de vergoeding geldt voor alle soorten consulten voor vrouwelijke verzekerden op alle verzekergebieden. Dit zijn de gebieden: Overgang, Jonge Vrouwen, Zorgeloos Zwanger, Kinderwens en Kankerpreventie.

OHRA Meegroeiservice

Heeft u een OHRA Zorgverzekering? Met de OHRA Meegroeiservice kunt u uw aanvullende verzekering eens per jaar aanpassen aan uw nieuwe levensfase, zonder medische keuring. Na aanvraag van uw wijziging gaat de nieuwe aanvullende verzekering in op de eerste dag van de volgende kalendermaand. U kunt er ook voor kiezen om de nieuwe aanvullende verzekering later in te laten gaan.

In de volgende situaties kunt u uw aanvullende verzekering aanpassen (uitbreiden of beperken):

  • zwangerschap;
  • adoptie;
  • scheiding;
  • samenwonen/huwelijk;
  • verlies van baan;
  • kinderen het huis uit;
  • overlijden;
  • pensionering;
  • verhuizing.

U kunt het online wijzigingsformulier gebruiken om uw aanvullende verzekering aan te passen aan uw levensfase.

Let op: heeft u de aanvullende verzekering OHRA Comfort Verpleging of OHRA Zelfverzekerd Compact afgesloten? Dan kunt u géén gebruikmaken van de OHRA Meegroeiservice. Deze producten kunt u niet meer afsluiten. Ook op onze tandartsverzekeringen geldt de Meegroeiservice helaas niet.

Online medicijnen bestellen

Met onze zorgverzekeringen kunt u heel gemakkelijk uw geneesmiddelen op het internet bestellen via een online apotheek. U hoeft de deur niet meer uit.

Medicijnen bestellen bij OHRA
Met de zorgverzekeringen van OHRA bestelt u eenvoudig uw medicijnen. U heeft de keuze tussen de internetapotheek of de gewone apotheek.

Hoe bestelt u geneesmiddelen online?
OHRA heeft een samenwerking met BENU Apotheken. Deze keten van apotheken voldoet aan alle kwaliteitseisen die de Nederlandse overheid stelt. U kunt uw producten heel eenvoudig online bestellen. De geneesmiddelen worden op ieder gewenst adres in Nederland bezorgd. Geneesmiddelen op recept worden gratis thuisbezorgd. Hier hoeft u niet voor thuis te blijven. De meeste geneesmiddelen passen door de brievenbus en worden kind- en diervriendelijk verpakt.

Doktersrecept
Heeft u voor uw bestelling een verplicht doktersrecept nodig? Vraag deze dan aan uw huisarts of specialist. Zij kunnen deze rechtstreeks naar BENU Apotheken e-mailen. Als dit niet mogelijk is, stuurt u het recept per post naar BENU Apotheken. Geneesmiddelen op recept worden gratis thuisbezorgd.

Uw medisch profiel
U kunt zelf bij BENU Apotheken een medisch profiel aanmaken in een beveiligde omgeving. Hierin staat uw ziekte- en medicatiehistorie. Deze gegevens zijn nodig om te beoordelen of de gevraagde medicijnen voor u geschikt zijn.