Uw zorgkosten en eigen risico

In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u alle zorgkosten die u maakt. Ook heeft u inzicht in de stand van uw eigen risico.

Zorgkosten door zorgverlener ingediend

OHRA heeft met een groot aantal zorgverleners afspraken gemaakt. Zij sturen de rekening niet naar u toe, maar dienen deze rechtstreeks bij ons in. U kunt de rekening wel inzien. In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u alle zorgkosten die u gemaakt heeft. Daarnaast ziet u de stand van uw maximale vergoedingen en op hoeveel vergoedingen u dus nog recht heeft. Bekijk direct uw zorgkosten.

Zorgkosten door u ingediend

Is de rekening van uw zorgverlener niet direct naar OHRA gestuurd, maar naar u? Dan kunt u deze eenvoudig declareren via Mijn OHRA Zorgverzekering of mobiel met de OHRA App. In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u wat de status is van uw declaratie en heeft u overzicht van de zorgkosten die u maakt. Ook ziet u de stand van uw maximale vergoedingen. Zo weet u op hoeveel vergoedingen u nog recht heeft.

Meld mogelijk onjuiste rekeningen via Mijn OHRA Zorgverzekering

Heeft u een rekening ontvangen van uw zorgverlener of staat in Mijn OHRA Zorgverzekering een rechtstreeks door uw zorgverlener gedeclareerde rekening die volgens u niet juist is? Bijvoorbeeld omdat er fouten in staan of omdat u deze zorgverlener niet bezocht heeft? Dan kunt u dat in Mijn OHRA Zorgverzekering heel eenvoudig aan ons doorgeven. Bekijk direct uw rekeningen.

Bij de rekeningen in Mijn OHRA Zorgverzekering staat de link ‘Klopt de nota volgens u niet? Laat het ons weten.’ Via deze link meldt u ons een mogelijk onjuiste rekening. Naar aanleiding van uw melding, zullen wij dit uitzoeken en u informeren over de resultaten.

Inzicht in uw eigen risico

Het verplicht eigen risico is het bedrag dat u zelf moet betalen voordat u een vergoeding krijgt. In Mijn OHRA Zorgverzekering ziet u wat de stand is van uw eigen risico.