Hoe werkt Mijn OHRA Zorgverzekering?

Mijn OHRA Zorgverzekering is snel en gemakkelijk te gebruiken. Je logt in met DigiD en hebt dan direct toegang tot jouw persoonlijke digitale polismap.

DigiD

Grote kans dat je al een keer met DigiD hebt ingelogd. Om je belastingaangifte te doen bijvoorbeeld. Heb je nog geen DigiD? Dan vraag je die eerst aan voor je gebruik kunt maken van Mijn OHRA Zorgverzekering. Dit kan ook als je in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit hebt. Houd er rekening mee dat er wel wat tijd overheen gaat voor je je DigiD wachtwoord en gebruikersnaam ontvangt.

Privé blijft privé. Met een extra code

Omdat privacy bij ons hoog in het vaandel staat en we je privé gegevens nóg beter willen beschermen, ontvang je een extra code wanneer je privacygevoelige informatie wilt bekijken. Dit is een afspraak die alle zorgverzekeraars in Nederland hebben gemaakt met Zorgverzekeraars Nederland. Wij dus ook. Gelukkig is dit allemaal veel makkelijker dan het klinkt. Kortweg komt het op het volgende neer:

  • Na het inloggen met DigiD, krijg je eenmalig de vraag om je e-mail adres of telefoonnummer achter te laten. Wij raden je aan om beide achter te laten. Zo kun je altijd de extra code ontvangen. Vervolgens ontvang je een inlogcode per e-mail of SMS.
  • Log je een volgende keer in op Mijn OHRA Zorgverzekering en wil je je privé gegevens bekijken? Dan krijg je direct je extra code via e-mail of SMS.

Tip

Wil je niet steeds opnieuw de extra beveiligingscode invoeren? Dat kan! Als je inlogt met DigiD met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord (dus zonder SMS), dan kun je ervoor kiezen dat je browser ‘Mijn OHRA Zorgverzekering’ onthoudt. Zo lang je je browsergeschiedenis niet wist, hoef jij niet steeds de code in te voeren. Zo blijft privé toch privé, maar maken we het voor jou wel een stukje makkelijker!

Veelgestelde vragen

Dan open je waarschijnlijk jouw e-mail in hetzelfde tabblad. Daardoor wordt de verstuurde code ongeldig. Dit los je op door Mijn OHRA Zorgverzekering niet te sluiten, maar open te laten staan tijdens het opzoeken van de code. Je moet je e-mail dus in een nieuw tabblad openen.

Niet alleen wij vinden je privacy erg belangrijk. Ook de wetgever. De wetgever verplicht alle zorgverzekeraars om alle medische gegevens extra te beveiligen. Dit kan op twee manieren:

  1. Als je inlogt met DigiD, kun je kiezen voor inloggen met een extra controle via SMS. Dan worden er geen extra codes gevraagd. We vragen je wel om je de eerste keer te registreren. Dit is helaas nodig omdat wij niet kunnen zien of je altijd al met DigiD via SMS inlogt. Met deze eenmalige registratie activeer je gelijk ook onze extra beveiligingslaag voor je privé gegevens.
  2. Log je in met DigiD en kies je alleen voor inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord? Dan gaat de extra beveiliging via OHRA in. Ook hier vragen we je om je de eerste keer te registreren. Iedere volgende keer dat je inlogt op Mijn OHRA Zorgverzekering, en je wilt je privé gegevens bekijken, dan ontvang je van ons een extra code.

Misschien staat je vraag en het antwoord daarop tussen alle veelgestelde vragen over Mijn OHRA Zorgverzekering.