Kies zelf je zorgverlener

Bij OHRA bepaal je zelf door wie je geholpen wordt. Denk aan bijvoorbeeld je ziekenhuis, fysiotherapeut of huisarts. Alleen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging betaal je een deel zelf als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat.

 • 100% keuze uit ziekenhuizen, huisartsen en fysio
 • Zorgverlener nodig? Deze vind je in onze app
 • Als het verzekerd is, vergoeden wij de zorg altijd

Meer informatie

Zoek een zorgverlener

Je hebt zorg, een hulpmiddel of apotheek nodig. Waar kun je dan het beste terecht? Onze zorgvinder helpt je graag verder.

Wat krijg je vergoed?

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord.

GGZ & Wijkverpleging

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. In de meeste gevallen betalen we 100% van de rekening. Er zijn twee uitzonderingen: GGZ en wijkverpleging (thuiszorg).

Een zorgverzekering vanaf € 129,45

Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

Basisverzekering

Vanaf € 129,45 per maand

 • 100% keuzevrijheid voor ziekenhuis, huisarts en fysio
 • Iedereen is welkom
 • Declareer eenvoudig via de OHRA App
Zorgverzekering 75% kiest voor aanvullend

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,25 per maand

 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,65 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Kies zelf je tandarts

Zo flexibel zijn we

Fysio Meeneemservice

Maak je je fysiobehandelingen in 2022 niet op? Met een aanvullende verzekering en onze Fysio Meeneemservice neem je tot 9 behandelingen mee naar 2023. Voor maximaal € 1,50 per maand. Flex toch?

Tandongevallendekking

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Altijd vervelend en zeker als daarbij je tanden afbreken. Gelukkig krijg je bij ons een gratis Tandongevallendekking bij je aanvullende verzekering. Deze heeft een ruime vergoeding, tot € 20.000,- per ongeval. Dat maakt je tandartsbezoek net iets minder pijnlijk!

Onze zorgverzekering

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een basisverzekering al vanaf € 129,45 per maand. Onze verzekering heeft een uitstekende service, heldere voorwaarden en een scherpe premie. 

Veelgestelde vragen

 • Wat bedoelen jullie met 100% keuzevrijheid?

  Daarmee bedoelen we dat het voor ons niet uitmaakt naar welk ziekenhuis of welke huisarts je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden we 100 procent van de rekening. Ook als wij geen contract hebben met deze zorgverlener. Voor zorgverleners in de GGZ en wijkverpleging ligt dat net iets anders. Als deze geen contract met ons hebben, dan vergoeden wij 75% van de rekening, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De maximum tarieven voor 2022 zijn vanaf 12 november 2021 beschikbaar. Heeft jouw zorgverlener wel een contract met ons, dan krijg je alle verzekerde kosten vergoed. Dit is wel afhankelijk van een eventueel openstaand eigen risico of een wettelijk eigen bijdrage.

 • Wat is het verschil tussen een gecontracteerde en niet-gecontracteerde

  Gecontracteerd betekent dat wij afspraken hebben gemaakt met bijvoorbeeld een ziekenhuis, fysiotherapeut of huisarts die we hebben vastgelegd in een contract. Die afspraken gaan over de kwaliteit van de zorg, de veiligheid van patiënten en over de tarieven die de zorgverleners rekenen. En of wij de rekening rechtstreeks betalen of niet. Niet-gecontracteerd betekent dat wij geen afspraken met de zorgverlener hebben vastgelegd in een contract. Bijvoorbeeld omdat een zorgverlener niet kan of wil voldoen aan onze voorwaarden als het gaat om kwaliteit, veiligheid of prijs. In deze gevallen betaal je vaak de rekening eerst zelf en moet je deze daarna bij ons declareren. Gaat het om ongecontracteerde zorg van GGZ of wijkverpleging, dan vergoeden wij vanaf 2022 75% van de rekening, waarbij wij rekening houden met het maximum tarief.

 • Wat krijg ik precies vergoed?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht