Eigen risico gespreid betalen

Betaal je het bedrag van je eigen risico liever niet in een keer? Dan hebben wij goed nieuws; je kunt bij OHRA kiezen om je verplicht eigen risico gespreid te betalen. Op deze pagina lees je hoe gespreid betalen werkt. Ook als je vorig jaar het eigen risico gespreid betaald hebt en het bedrag niet (helemaal) hebt opgemaakt. 

Hoe werkt gespreide betaling van het eigen risico?

Kies je voor gespreid betalen? Dan betaal je het verplicht eigen risico van € 385,- in 10 maandelijkse termijnen van € 38,50. De betalingen lopen van maart tot en met december. Bekijk de voorwaarden van gespreide betaling eigen risico

Heb je gespreid betaald in 2016?

Betaalde je in 2016 je verplicht eigen risico gespreid maar heb je niet het volledige bedrag opgemaakt? In dat geval krijg je van ons automatisch het teveel betaalde bedrag terug. Wij storten dit aan het eind van het eerste kwartaal in 2017 terug op je rekening. Wil je weten of je je verplicht eigen risico van 2016 hebt opgemaakt? Log dan direct in op Mijn OHRA Zorgverzekering en check de stand van je eigen risico.

Wil je het eigen risico nu gespreid betalen?

Voor 2017 kun je je hiervoor helaas niet meer aanmelden. Verwacht je in 2018 zorgkosten en wil je je het bedrag van het eigen risico liever niet in een keer betalen? Meld je dan vast aan voor deelname vanaf 1 januari 2018. Aanmelden kan via Mijn OHRA Zorgverzekering of vul onderaan deze pagina je gegevens in. 

Tip: pak je zorgpolis er bij want je hebt bij het invullen je relatienummer nodig.