Formulieren

Hier vind je alle formulieren voor de OHRA Zorgverzekering. Zoals aanvraagformulieren, declaratieformulieren en wijzigingsformulieren.

Als je een Persoonsgebonden Budget (PGB) hebt, kun je je zorgkosten bij ons declareren. Als je een rekening krijgt van je zorgverlener, dien je die op de normale manier bij ons in. Heb je geen rekening? Bijvoorbeeld omdat je zorg van een familielid of kennis krijgt, of omdat je zorgverlener bij je in loondienst is? Dan gebruik je een pgb-declaratieformulier. Lees meer over declareren met een pgb.

Als je een rekening van een zorgverlener ontvangt, kun je de kosten online of mobiel declareren.

Via de post declareren? Dat doe je met het gepersonaliseerde declaratieformulier. Die vind je in Mijn OHRA Zorgverzekering, waar je het formulier kunt downloaden en uitprinten.

Voor sommige behandelingen en hulpmiddelen heb je vooraf toestemming van OHRA nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Of je een akkoordverklaring nodig hebt, staat in de polisvoorwaarden van je verzekering. Om een akkoordverklaring aan te vragen, gebruik je onderstaande voorbeeldbrieven:

Op de site van Zorgverzekeraars Nederland download je de dieetpreparaten verklaring.

Meer informatie

Staat het formulier dat je zoekt hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.