Een rekening voorschieten? Helemaal niet nodig

Krijg je een rekening van je zorgverlener? De rekening hoef je niet eerst zelf te betalen voor je deze kunt declareren. Geef bij je declaratie gewoon aan dat OHRA de rekening aan je zorgverlener moet betalen. Het is wel verstandig om even te checken of je alle kosten (volledig) vergoed krijgt.

Verwerken en uitbetalen

Het verwerken en uitbetalen van je rekening door OHRA aan je zorgverlener kost maximaal 10 werkdagen. Maar we kunnen hiermee pas aan de slag zodra je aan ons hebt laten weten dat je graag wilt dat we de kosten rechtstreeks aan je zorgverlener betalen. Geef dit dus direct aan ons door.

Krijg je niet alle kosten vergoed?

Dat is jammer. Een deel van de kosten betaal je in dit geval zelf. Het andere deel betalen wij. Wij maken de kosten die wij vergoeden, naar jouw bankrekening over. Vervolgens betaal je zelf de volledige rekening aan je zorgverlener. Wij kunnen ons deel pas aan je overmaken, zodra je hebt laten weten dat je graag wilt dat wij de kosten vooruit betalen. Het verwerken van de gegevens en het uitbetalen kost maximaal 10 werkdagen.

Let op
Houd wel altijd de betaaltermijn die je zorgverlener hanteert in de gaten. Het zou natuurlijk jammer zijn als je een betalingsherinnering krijgt. Zeker als er incassokosten aan verbonden zijn.