Lekker in je vel? Het kan altijd beter!

Eet je gezond, beweeg je veel en barst je van de energie? Top, jij zit lekker in je vel. Je zult niet snel omvallen op je werk en ziekmelden is al helemaal niets voor jou. Of ligt er toch meer gevaar op de loer dan je vermoedt? Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel fitte mensen minder vitaal zijn dan ze denken. 

De meest voorkomende verbeterpunten 

Uit onderzoek blijkt dat mensen die lekker in hun vel zitten, toch verbeterpunten hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van ‘psychologische flexibiliteit’. Ingewikkelde term, maar dit betekent simpelweg dat je flexibel om kunt gaan met situaties, gedachten en gevoelens, ook als ze moeilijk of pijnlijk zijn. Ontspanning is ook een punt van aandacht. Maar liefst 3 op de 4 gezonde mensen scoort hierop minder goed dan gehoopt. Rustmomentjes vinden en echt ontspannen blijkt lastiger dan we denken. En ook op voeding, ademhaling en werkhouding vallen de scores soms toch tegen. 

Hoe fit ben je echt?

Met de Persoonlijke Gezondheidscheck ontdek je hoe vitaal je echt bent en of er risico's zijn op hart- en vaatziekten, diabetes of een burn-out. Je test je bloedsuiker en cholesterol met een eenvoudige vingerprik. Gewoon thuis, wanneer het jou uitkomt. Daarna krijg je een persoonlijk gezondheidsrapport met uitslagen, mogelijke risico’s en adviezen om nog gezonder te leven. Natuurlijk is dit rapport alleen door jou in te zien. En de check (t.w.v. € 42,50) krijg je volledig vergoed als je een collectieve OHRA Zorgverzekering hebt.

Niet ziek, tóch beter met Welly

Ook Welly helpt je om fit te blijven. Een app met een persoonlijk trainings- en coachingsprogramma. Met Welly werk je aan body, mind & food. Met een persoonlijk trainingsprogramma met coach. Uit onderzoek blijkt dat mensen al na een aantal weken minder fysieke klachten ervaren en binnen 3 maanden beter scoren op ontspanning en psychologische flexibiliteit. Dus met de hulp van Welly zit je straks goed, beter, best in je vel! Je kunt deze app gebruiken als je collectief verzekerd bent bij OHRA.

OHRA Gezond

De Gezondheidscheck en Welly zijn onderdeel van de module OHRA Gezond. Je krijgt deze standaard bij de collectieve zorgverzekering van OHRA. Maar onze collectieve verzekering biedt nog meer (gezonde) voordelen…