Basisverzekering. Zonder. Gedoe.

De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering, maar dat betekent niet dat er niets te kiezen valt. Sterker nog; bij ons heb je keuze genoeg! Zo bepaal jij bijvoorbeeld helemaal zelf door welke zorgverlener jij je laat behandelen.

Geen vervelende verrassingen. We betalen gewoon je rekening

Bij OHRA heb je een restitutiepolis. Met deze polis maakt het niet uit of je zorgverlener een contract heeft met ons. Je kiest dus helemaal zelf door wie jij je laat behandelen. Dat noemen wij vrije zorgkeuze en wij betalen altijd de rekening. Soms komt het voor dat wij een rekening krijgen die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dan dat wij deze niet mogen vergoeden. Maar gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Wat wordt vergoed door de basisverzekering?

De basisverzekering vergoedt de zorgkosten die met regelmaat worden gebruikt. Denk hierbij aan een bezoekje aan de huisarts, ziekenhuisopname en medicijnen. Bekijk hier de vergoedingen uit de basisverzekering 2019. Je kunt de basisverzekering ook naar keuze uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Bekijk alle vergoedingen in de Vergoedingenwijzer of de Pakketvergelijker [PDF].

Wat kost de verzekering?

Dat ligt eraan. Want ook hier mag je kiezen.

Sluit je de zorgverzekering online af? Dan kies je voor de OHRA Online Gemak Zorgverzekering. Dit betekent dat je alles online regelt. Je krijgt 8% korting over de basispremie van € 126,41 per maand. Je betaalt dan € 116,30 per maand. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Dan verandert de prijs. Bereken hier direct je premie.

Sluit je de zorgverzekering liever collectief af, bijvoorbeeld bij je werkgever of vereniging? Dan krijg je ook korting, maar deze verschilt per werkgever of vereniging. Ook hier geldt dat de prijs verandert wanneer je voor een aanvullende verzekering kiest. Lees hier meer over collectiviteitskorting.

Iedereen is bij ons welkom

  • Je betaalt bij ons geen toeslag omdat je toevallig wat ouder of minder gezond bent.
  • Kinderen tot 18 jaar betalen helemaal niets. Ze zijn helemaal gratis meeverzekerd op jouw polis. Dat geldt óók voor de aanvullende verzekering.
  • Kun je de premie niet betalen? Misschien heb je recht op zorgtoeslag. Kijk op Toeslagen.nl voor meer informatie.

Ben je op zoek naar een zorgverlener die volgens jouw geloofsovertuiging je op de juiste manier kan behandelen? Neem dan contact op met het OHRA Zorgteam via 0135938002

De OHRA App; je verzekering in je broekzak

Waar je ook bent, je kunt met de OHRA App altijd bekijken wat er precies vergoed wordt. Of welke zorgverlener lekker dichtbij zit. En je kunt meteen een rekening declareren. Direct geregeld. Daar houden wij van!

Nu downloaden via de App Store of Google Play.

De details weten?

Wil je de details weten over de basisverzekering? Bijvoorbeeld of een zorgverzekeraar je mag weigeren als je ziek bent? Of omdat je gewoon wilt weten met welke kosten je rekening moet houden? Die informatie willen we je natuurlijk niet onthouden. Bekijk hier de kenmerken van de basisverzekering en hoe het zit met de kosten. Of raadpleeg het overzicht restitutiepolissen van de CZ groep [PDF].

Heb je nog vragen?

Dan helpen we je natuurlijk graag verder. Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet.

Verzekeringskaarten OHRA Zorgverzekering

Lees alle bijzonderheden rondom de basisverzekering.