Basisverzekering

De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering. Ook ben je in de meeste gevallen wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Maar dat betekent niet dat er niets te kiezen valt. Sterker nog; bij ons heb je keuze genoeg! Zo bepaal jij bijvoorbeeld helemaal zelf door welke zorgverlener jij je laat behandelen.

Restitutiepolis. We betalen gewoon je rekening

Bij OHRA heb je een restitutiepolis. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je zorgverlener een contract heeft met ons. Je kiest dus helemaal zelf door wie jij je laat behandelen. Dat noemen wij vrije zorgkeuze en wij betalen altijd de rekening. Soms komt het voor dat wij een rekening krijgen die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dan dat wij deze niet mogen vergoeden. Maar gelukkig komt dit bijna nooit voor. Bekijk het overzicht van restitutiepolissen van de CZ groep op de site van Zorgverzekeraars Nederland.

Wat zit er in de basisverzekering in 2020?

De basisverzekering vergoedt de zorgkosten die met regelmaat worden gebruikt. Denk hierbij aan een bezoekje aan de huisarts, ziekenhuisopname en medicijnen. Bekijk hier de vergoedingen uit de basisverzekering 2020. Je kunt de basisverzekering ook naar keuze uitbreiden met een aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Bekijk alle vergoedingen in de Vergoedingenwijzer of de Pakketvergelijker [PDF].

Wat kost het basispakket?

Dat ligt eraan. Want ook hier mag je kiezen.

Kies voor Online Gemak
Sluit je de zorgverzekering online af? Dan kies je voor de OHRA Online Gemak Zorgverzekering. Dit betekent dat je alles online regelt. Je krijgt 4% korting over de basispremie van € 121,35 per maand. Je betaalt dan € 116,50 per maand. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Dan verandert de prijs.

Kies voor collectief voordeel
Sluit je de zorgverzekering liever collectief af, bijvoorbeeld bij je werkgever of vereniging? Dan krijg je ook korting, maar deze verschilt per werkgever of vereniging. Ook hier geldt dat de prijs verandert wanneer je voor een aanvullende verzekering kiest. Lees hier meer over collectiviteitskorting.

Basisverzekering en eigen risico

Voor de basisverzekering geldt het eigen risico. Voor 2020 is het eigen risico gelijk aan vorig jaar: € 385,-. Maar… niet iedereen betaalt het eigen risico. Ook betaal je niet voor alle vergoedingen uit de basisverzekering het eigen risico. En dan biedt OHRA je ook nog eens een aantal handige mogelijkheden rondom het eigen risico. Zoals gespreid betalen. Er speelt dus veel rondom het eigen risico! We vertellen je dan ook graag hoe het precies zit. Pakken we gelijk het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage mee!

Iedereen is bij ons welkom

Hoewel geen enkele verzekeraar je mag weigeren voor de basisverzekering, kun je soms tóch tegen vervelende verassingen aanlopen. Niet bij OHRA:

  • Je betaalt bij ons geen toeslag omdat je toevallig wat ouder of minder gezond bent.
  • Kinderen tot 18 jaar verzeker je eenvoudig mee: zij betalen helemaal niets. Ze zijn helemaal gratis meeverzekerd op jouw polis. Dat geldt óók voor de aanvullende verzekering.

En: dit geldt voor al onze verzekeringen: de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en de tandartsverzekering! Want wij houden niet van paarse krokodillen…

Zorgtoeslag
Kun je de premie niet betalen? Misschien heb je recht op zorgtoeslag. Kijk op Toeslagen.nl voor meer informatie

Een zorgverlener voor jouw geloofsovertuiging
Ben je op zoek naar een zorgverlener die volgens jouw geloofsovertuiging je op de juiste manier kan behandelen? Neem dan contact op met het OHRA Zorgteam via 0135938002

De details weten?

Wil je de details weten over de basisverzekering? Bijvoorbeeld of een zorgverzekeraar je mag weigeren als je ziek bent? Of omdat je gewoon wilt weten met welke kosten je rekening moet houden? Die informatie willen we je natuurlijk niet onthouden. Bekijk hier de kenmerken van de basisverzekering en hoe het zit met de kosten.

Wijzigingen zorgverzekering in 2020

Weten wat er in 2020 wijzigt in de basisverzekering en onze aanvullende verzekeringen? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

De OHRA App; je verzekering in je broekzak

Waar je ook bent, je kunt met de OHRA App altijd bekijken wat er precies vergoed wordt. Of welke zorgverlener lekker dichtbij zit. En je kunt meteen een rekening declareren. Direct geregeld. Daar houden wij van!

Nu downloaden via de App Store of Google Play.

Heb je nog vragen?

Dan helpen we je natuurlijk graag verder. Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen voor jou op een rij gezet.

Verzekeringskaarten OHRA Zorgverzekering

Lees alle bijzonderheden rondom de basisverzekering. Daar vind je trouwens ook de verzekeringskaarten van onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.