OHRA Zorgverzekering

In de basisverzekering zit de belangrijkste zorg zoals huisarts, medicijnen, ziekenhuis, verloskunde, hulpmiddelen en ambulancevervoer.

 • Zelf kiezen door wie en waar je behandeld wordt
 • Geen verrassingen: je zorgkosten worden meestal vergoed.
 • Al vanaf € 116,50

Basisverzekering restitutiepolis

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een restitutiepolis. Klinkt ingewikkeld, maar dat betekent dat je altijd vrije zorgkeuze hebt. Je kiest zelf naar welke zorgverlener je gaat. Als het verzekerd is, betalen wij de rekening altijd. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.

Aanvullende verzekering

Vanaf € 7,35 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Tussentijds wijzigen geen probleem
Ontdek meer

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,25 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Altijd een passend pakket
Ontdek meer

Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

Bekijk alle vergoedingen

Vergoedingenwijzer ofPakketvergelijker

Wat kost de OHRA Zorgverzekering?

Dat ligt eraan. Je kunt kiezen voor Online Gemak of voor collectief verzekeren.

Kies voor Online Gemak
Sluit je de zorgverzekering online af via OHRA.nl? Dan kies je voor de OHRA Online Gemak Zorgverzekering. Dit betekent dat je alles online regelt. Je krijgt 4% korting over de basispremie van € 121,35 per maand. Je betaalt dan € 116,50 per maand. Wil je een aanvullende verzekering afsluiten? Dan verandert de prijs.

Kies voor collectief verzekeren
Sluit je de zorgverzekering liever collectief af omdat je werknemer, lid of klant bent van een organisatie waarmee wij collectieve afspraken hebben gemaakt? Dan krijg je ook korting, maar deze verschilt per organisatie. Ook hier geldt dat de prijs verandert wanneer je voor een aanvullende verzekering kiest. Lees hier meer over collectief verzekeren.

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

Meer over Eigen risico en -bijdrage

OHRA App

Declareren, contact opnemen, even checken waar je voor verzekerd bent. De OHRA App geeft je duidelijkheid. Download hem nu.

Naar App storeNaar Google Play

Vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen wij je graag verder.

Naar de vragen

Dit zijn de voordelen

 • Altijd vrije zorgkeuze.
 • We accepteren je altijd en er is geen wachttijd.
 • Jaartje ouder? Iedereen betaalt dezelfde premie.

De Basisverzekering

Over de basisverzekering is een hoop te vertellen. Wettelijke regels, wat hij vergoedt en wat niet, waarom hij verplicht is voor iedereen, en nog veel meer. Weten hoe het precies zit? Wij zetten het voor je op een rij.

Meer over de Basisverzekering

Kosten en korting

Een zorgverzekering dekt kosten voor zorg als je die nodig hebt. De overheid bepaalt de basisdekking, een verzekeraar bepaalt de premie. Wij leggen je uit hoe dat precies zit, en hoe het werkt met eventuele korting.

Naar kostenNaar korting

Zorgtoeslag

Onze premie is gunstig. Misschien heb je recht op een bijdrage in de kosten van jouw zorgverzekering. Dit heet de zorgtoeslag. De overheid heeft hiervoor regels opgesteld. Via de Belastingdienst check je hoe het werkt.

Naar de belastingdienst

Verzekeringskaarten OHRA Zorgverzekering

Op de zorgverzekeringskaart lees je wat OHRA Zorgverzekering Restitutie voor jou betekent. De kaart is een overzicht van de belangrijkste elementen van deze verzekering en daarom niet volledig. Wil je de details weten? Bekijk dan de voorwaarden en het vergoedingenoverzicht.