Op vakantie? Ook je zorgverzekering gaat mee

Er zijn veel manieren om vakantie te vieren; op een camping in Frankrijk, duiken in Griekenland of een avontuurlijke jungletocht in Thailand. Het is goed om te weten hoe je verzekerd bent en op welke zorg je kunt rekenen. 

Fijne vakantie!

Goed. Verzekerd. Vakantie.

Heb je tijdens je vakantie plotseling medische zorg nodig? Dan vergoedt de basisverzekering deze kosten. Maar de zorg in het buitenland is vaak duurder dan in Nederland. En de basisverzekering vergoedt alleen het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is. Soms moet je achteraf dus een gedeelte bijbetalen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom is het goed dat je weet hoe het zit. Wij helpen je graag.

Wat krijg je vergoed?

Neem een Europese Zorgpas mee

Voorkom gedoe en neem een Europese Zorgpas (EHIC) mee op vakantie. Heb je medische kosten, dan hoef je deze (meestal) niet voor te schieten.

Vergoeding vaccinaties

In sommige landen worden vaccinaties aangeraden om vervelende ziektes te voorkomen. Dit wordt vergoed in bijna al onze aanvullende verzekeringen.

Medicijnen in de koffer?

Sommige medicijnen zoals Ritalin vallen in het buitenland onder de Opiumwet. Neem een officiele verklaring mee, dan voorkom je een bezoekje aan de gevangenis.

Kies zelf hoeveel zekerheid je wilt

Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat je medische zorg in het buitenland nodig hebt. Maar toch…een gemene wespensteek, een stuk glas dat door je slipper in je voet prikt of een val van de glijbaan en je zit geheel onverwacht in het ziekenhuis. Gelukkig hoef je je dan geen zorgen te maken over de kosten; je basisverzekering vergoedt (een groot gedeelte) van de spoedeisende zorg in het buitenland. En met een aanvullende verzekering krijg je ook de kosten vergoed die de basisverzekering niet dekt.

Maar jij verdiept je vast liever in je vakantiebestemming dan in de dekking van je verzekering. Met een reisverzekering ben je in het buitenland altijd volledig verzekerd. Je hoeft je geen zorgen te maken als je toch onverwacht medische kosten hebt. Fijn toch!

Reisvaccinaties ook binnen Europa

Wist je dat in landen binnen Europa soms ook een reisvaccinatie nodig is om vervelende infectieziektes te voorkomen?

Help, hoe ben ik verzekerd?

Hoe ben je verzekerd voor zorg als je op vakantie gaat. Welke verzekering vergoedt wat?
Lees meer in ons blog

Zo ga je om met reisziekte

Wij geven je graag tips hoe je met reisziekte om kunt gaan. En nog beter: hoe je het voorkomt.

OHRA Hulpdienst als je zorg nodig hebt: +31264004868

Bellen met de hulpdienst kan dag en nacht. Het medisch team zit voor je klaar.