Eigen risico en eigen bijdragen 2019

De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico en voor welke zorg uit de basisverzekering een eigen bijdrage geldt.

Verplicht eigen risico 2019

Het verplicht eigen risico blijft € 385,-. Je betaalt het eigen risico alleen als je 18 jaar of ouder bent en voor vergoedingen vanuit de basisverzekering. Het eigen risico geldt niet voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering.

Wijzigingen eigen bijdragen 2019

Medicijnen:
Vanaf 2019 betaal je nooit meer dan € 250,- per jaar aan eigen bijdrage voor medicijnen. In 2018 geldt er geen maximum en kan je eigen bijdrage dus veel hoger uitpakken dan deze € 250,-. Straks weet je dus beter waar je aan toe bent.

Overige wijzigingen eigen bijdragen:
Deze informatie is nog niet bekend. Zodra wij meer weten lees je er hier meer over.

De zorgtoeslag stijgt

De maximale zorgtoeslag stijgt in 2019 voor 1 persoonshuishoudens met circa € 100,- per jaar. Voor meerpersoonshuishoudens stijgt de maximale zorgtoeslag met circa € 290,- per jaar. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over de zorgtoeslag.

Plannen nog niet definitief

De Tweede en Eerste Kamer moeten de plannen van de regering nog goedkeuren. Daardoor kunnen de plannen nog iets wijzigen. Kijk voor meer informatie over de wijzigingen in de basisverzekering op de website van de Rijksoverheid.

Wat betekenen deze wijzigingen voor jouw OHRA Zorgverzekering?

Wij gaan kijken wat de gevolgen van deze wijzigingen zijn voor onze aanvullende (tandarts)verzekeringen en de premie voor komend jaar. Je ontvangt uiterlijk 12 november je verlengingsvoorstel voor je OHRA Zorgverzekering.