Zorgkalender

Een zorgverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar. Voor jouw zorgverzekering zijn bepaalde data handig om te weten. Je vindt ze in onze zorgkalender.

December: voorkom dubbele of verkeerde afschrijving

Meld jij je in de laatste 2 weken van december aan bij OHRA? Dan kan jouw huidige verzekeraar de uitschrijving misschien niet meer op tijd regelen. OHRA en jouw oude verzekeraar schrijven dan allebei de premie in januari van je rekening af. Je oude verzekeraar stort de premie natuurlijk wel automatisch terug.

Geef je in de laatste 2 weken van december een wijziging door? En heeft de wijziging gevolgen voor de premie? Dan kunnen wij mogelijk jouw nieuwe premie niet op tijd verwerken. Deze verrekenen we dan in januari.

31 december: laatste dag opzeggen of wijzigen zorgverzekering

Je kunt jouw huidige zorgverzekering tot en met 31 december opzeggen. Na 31 december is opzeggen niet meer mogelijk. Je blijft dan verzekerd bij je huidige zorgverzekeraar.

Wil je je aanvullende verzekering of tandartsverzekering wijzigen? Doe dit uiterlijk op 31 december via Mijn OHRA Zorgverzekering. Daarna kunnen wij de wijzigingen helaas niet meer verwerken. Bij OHRA kun je na 1 januari wel bij een verandering in je levenssituatie jouw aanvullende verzekering wijzigen. Lees meer over onze Meegroeiservice.

Verder heb je tot en met 31 december tijd om jouw vrijwillig eigen risico te verhogen of te stoppen. En wil je het verplicht eigen risico gespreid betalen? Aanmelden kan tot en met 31 december. Betaal je het eigen risico bij OHRA nu al gespreid? Dan ontvang je van ons in de tweede helft van november meer informatie over deze service.

31 januari: laatste dag overstappen zorgverzekering

Heb je uiterlijk 31 december jouw zorgverzekering opgezegd? Dan is 31 januari van het jaar daaropvolgend de laatste dag om je aan te melden bij een andere zorgverzekeraar. Je bent dan met terugwerkende kracht verzekerd vanaf 1 januari. Wanneer je je niet of te laat aanmeldt kun je een boete krijgen en moet je eventuele zorgkosten zelf betalen.

Derde dinsdag in september: Prinsjesdag en zorgverzekering

Op Prinsjesdag maakt de regering de wijzigingen voor de basisverzekering voor het volgende jaar bekend.