Eigen risico en eigen bijdrage 2018

De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico en voor welke zorg uit de basisverzekering een eigen bijdrage geldt.

Verplicht eigen risico 2018

Goed nieuws, het verplicht eigen risico blijft € 385,-. Je betaalt het eigen risico alleen als je 18 jaar of ouder bent en voor vergoedingen vanuit de basisverzekering. Het eigen risico geldt niet voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering.

Eigen bijdrage 2018

Voor sommige zorg betaal je een eigen bijdrage. De overheid bepaalt voor welke zorg uit de basisverzekering een eigen bijdrage geldt. Ook berekent zij ieder jaar de hoogte van de eigen bijdragen.

De zorgtoeslag stijgt

De maximale zorgtoeslag stijgt in 2018 voor eenpersoonshuishoudens met € 131 per jaar. Voor meerpersoonshuishoudens stijgt de zorgtoeslag met maximaal € 194 per jaar. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over de zorgtoeslag.

Plannen nog niet definitief

De Tweede en Eerste kamer moeten de plannen van de regering nog goedkeuren. Daardoor kunnen de plannen nog iets wijzigen. Kijk voor meer informatie over de wijzigingen in de basisverzekering op de website van de Rijksoverheid.

Wat betekenen deze wijzigingen voor jouw OHRA Zorgverzekering?

Nu de wijzigingen in de basisverzekering bekend zijn, kijken wij hoe we onze zorgverzekeringen hierop aanpassen. Ook gaan we de nieuwe premie voor 2018 berekenen. Je ontvangt uiterlijk 12 november 2017 de polis en de bijbehorende premie van jouw zorgverzekering voor 2018.