Zorgkalender 2016-2017

Een zorgverzekering loopt van 1 januari tot en met 31 december van hetzelfde jaar. Voor uw zorgverzekering 2017 zijn bepaalde data goed om te weten. U vindt ze in onze zorgkalender.

December 2016: voorkom dubbele of verkeerde afschrijving

Meldt u zich in de laatste twee weken van december aan bij OHRA? Dan kan uw huidige verzekeraar de uitschrijving misschien niet meer op tijd regelen. OHRA en uw oude verzekeraar schrijven dan allebei de premie in januari van uw rekening af. Uw oude verzekeraar stort de premie natuurlijk wel automatisch terug.

Geeft u in de laatste twee weken van december een wijziging door? En heeft de wijziging gevolgen voor uw premie? Dan kunnen wij mogelijk uw nieuwe premie niet op tijd verwerken. Deze verrekenen we dan in januari met u.

31 december 2016: laatste dag opzeggen of wijzigen zorgverzekering

U kunt uw huidige zorgverzekering tot en met 31 december 2016 opzeggen. Na 31 december is opzeggen niet meer mogelijk. U blijft dan verzekerd bij uw huidige zorgverzekeraar.

Wilt u voor 2017 een aanvullende verzekering of tandartsverzekering wijzigen? Doe dit uiterlijk op 31 december via Mijn OHRA Zorgverzekering. Daarna kunnen wij uw wijzigingen helaas niet meer verwerken. Bij OHRA kunt u vanaf 1 januari wel bij een verandering in uw levenssituatie uw aanvullende verzekering wijzigen. Lees meer over onze Meegroeiservice.

Verder heeft u tot en met 31 december tijd om uw vrijwillig eigen risico te verhogen of te stoppen. En wilt u in 2017 uw verplicht eigen risico gespreid betalen? Dan kunt u zich hiervoor ook aanmelden tot en met 31 december. Betaalt u uw eigen risico bij OHRA nu al gespreid? Dan ontvangt u van ons in de tweede helft van november meer informatie over deze service in 2017.

31 januari 2017: laatste dag overstappen zorgverzekering

Heeft u uiterlijk 31 december 2016 uw zorgverzekering opgezegd? Dan is 31 januari 2017 de laatste dag om u aan te melden bij een andere zorgverzekeraar. U bent dan met terugwerkende kracht verzekerd vanaf 1 januari 2017. Meldt u zich niet aan bij een andere zorgverzekeraar of te laat? Dan kunt u een boete krijgen en eventuele zorgkosten zelf betalen. 

19 september 2017: Prinsjesdag en zorgverzekering

Op Prinsjesdag maakt de regering de wijzigingen voor de basisverzekering in 2018 bekend.