Zorgverzekering

Zorg. Goed. Verzekerd.

Bereken je premie Vergoedingenwijzer
 • 100% keuzevrijheid bij ziekenhuizen, particuliere klinieken en fysio
 • Fysio Meeneemservice voor maximaal € 1,50 per maand
 • Tot € 250,- korting op premie bij verhogen vrijwillig eigen risico

Zorgverzekering 2022

Het leven is onvoorspelbaar en dat vraagt om een zorgverzekering waar je op kunt rekenen, wat er ook op je pad komt. Daarom is onze zorgverzekering lekker flexibel. Je kiest zelf je zorgverlener. Bijvoorbeeld je arts, fysio of ziekenhuis. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig.

Een zorgverzekering vanaf € 129,45

Een zorgverzekering met volledige keuze van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken al vanaf € 129,45. Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

Basisverzekering

Vanaf € 129,45 per maand

 • 100% keuzevrijheid voor ziekenhuis, huisarts en fysio
 • We vergoeden de rekening in de meeste gevallen volledig
 • Declareer eenvoudig via de OHRA App
Zorgverzekering 75% kiest voor aanvullend

Aanvullende verzekering

Vanaf € 6,25 per maand

 • Tandongevallendekking tot € 20.000,- per ongeval
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,65 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Kies altijd je eigen tandarts

Collectief verzekeren

Wij hebben met veel werkgevers en organisaties collectieve afspraken gemaakt. Daardoor profiteer jij als werknemer, lid of klant van premiekorting en extra’s. Check of jouw werkgever, vereniging of ledenorganisatie afspraken met OHRA heeft gemaakt.

Information about the OHRA Health Insurance is also available in English.

Ben je werkgever of heb je voor een ledenorganisatie interesse in de collectieve zorgverzekering van OHRA? Bekijk de mogelijkheden.

Goed om te weten

Vind je zorgverlener

Je hebt zorg, een hulpmiddel of apotheek nodig. Waar kun je dan het beste terecht? Vul in de zorgvinder je gegevens in en je ziet het direct.

Eigen risico en eigen bijdrage

Wat is vrijwillig eigen risico? Wat is verplicht eigen risico? En wat is de eigen bijdrage? Wij leggen het je haarfijn uit. In begrijpelijke taal.

Wat krijg je vergoed?

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord. Of bekijk de vergoedingen in één oogopslag met onze pakketvergelijker (pdf).

Zo flexibel zijn we

Fysio Meeneemservice

Maak je je fysiobehandelingen in 2022 niet op? Met een aanvullende verzekering en onze Fysio Meeneemservice neem je tot 9 behandelingen mee naar 2023. Voor maximaal € 1,50 per maand. Flex toch?

Tandongevallendekking

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Altijd vervelend en zeker als daarbij je tanden afbreken. Gelukkig krijg je bij ons een gratis Tandongevallendekking bij je aanvullende verzekering. Deze heeft een ruime vergoeding, tot € 20.000,- per ongeval. Dat maakt je tandartsbezoek net iets minder pijnlijk!

Kies zelf je zorgverlener

Bij OHRA bepaal je zelf door wie je geholpen wordt. Denk aan bijvoorbeeld je ziekenhuis, fysiotherapeut of huisarts. Alleen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging betaal je een deel zelf als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat.

Nieuw; Vraag de dokter

Soms zit je met een medische vraag die je even snel aan een deskundige wilt stellen. Dat kan! Met de app Vraag de dokter. Je chat direct met een verpleegkundige, wanneer het jou uitkomt. Dat is pas flexibel!

Meest gelezen zorgblogs

Bekijk meer blogs met handige tips voor jou en je zorgverzekering.

Vrije zorgkeuze

Als je je aan het verdiepen bent in een zorgverzekering, kom je vast al snel de term ‘vrije zorgkeuze’ tegen. Maar wat is vrije zorgkeuze eigenlijk?

Bespaar op je zorgverzekering

Weet jij dat je zelf invloed kunt uitoefenen op de kosten van je zorgverzekering? En dan gaat het niet alleen om de premie. Want je zorgverzekering is zoveel meer dan dat.

Combinatiepolis

De zorgverzekering van OHRA is een combinatiepolis. Maar wat is dat precies?

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA verzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?

  In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt en of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Ook zie je bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.

  In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.

 • Mag ik zélf kiezen naar welke zorgverlener ik ga?

  Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf kiest naar welke zorgverlener je gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden wij in de meeste gevallen 100% van de rekening. Er zijn twee uitzonderingen. Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf. Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? We helpen je graag.

 • Ik wil een wijziging doorgeven, hoe doe ik dat?

  Het wijzigen van bijvoorbeeld je persoonlijke gegevens of je betaalgegevens doe je eenvoudig via Mijn OHRA Zorgverzekering

 • Kan ik tussentijds mijn aanvullende verzekering wijzigen?

  Wil je een andere dekking? Dit kan per 1 januari van het volgende jaar. Soms hoef je niet tot 1 januari te wachten en mag je ook tussentijds wijzigen. Als er iets in je leven verandert, wil je graag dat je zorgverzekering meegroeit. Daarom hebben we de OHRA Meegroeiservice

 • Vorig jaar heb ik mijn verplichte eigen risico gespreid betaald. Maar ik heb het niet (helemaal) opgemaakt. Wat nu?

  Uiteraard krijg je het bedrag dat je teveel betaald hebt van ons terug. Je hoeft hier niets voor te doen. De eindafrekening volgt in het eerste kwartaal van het volgende jaar. Wij storten het restant dan automatisch op je rekening terug. Dit doen we op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. 

  In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je de stand van je eigen risico. Zo weet je precies hoeveel je van ons terug krijgt. 

 • Wat is het verschil tussen een eigen risico en een eigen bijdrage?

  Het eigen risico en de eigen bijdrage zijn twee verschillende dingen. We leggen je graag het verschil uit.

   

Staat je vraag er niet bij?

Dan helpt onze virtuele assistent je graag verder. Of kijk op onze overzichtspagina met onderwerpen over de zorgverzekering, om eenvoudig te vinden wat je zoekt. 

Bekijk ons overzicht