Zorgverzekering

Zorg. Zonder. Gedoe.

Bereken je premie Vergoedingenwijzer
 • Altijd vrije zorgkeuze
 • Geen verrassingen: je zorgkosten worden altijd vergoed
 • Iedereen is welkom

Zorgverzekering 2020

Met de OHRA Zorgverzekering heb je een basisverzekering met vrije zorgkeuze, al vanaf € 116,50 per maand. Je bepaalt zelf naar welke arts, therapeut of zorgverlener je gaat. Het maakt niet uit of wij afspraken hebben met je zorgverleners. Als het verzekerd is vergoeden wij de zorg altijd. Sluit je naast de OHRA Zorgverzekering een aanvullende (tandarts)verzekering af? Dan verzeker je je ook voor zorg die je niet vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. Denk hier bijvoorbeeld aan fysiotherapie, brillen en contactlenzen, een beugel of een behandeling bij de mondhygiënist. Declareren gaat snel en makkelijk, iedereen wordt geaccepteerd en je kunt altijd bij ons terecht voor vragen en advies. Dat noemen wij verzekeren zonder Paarse Krokodillen.

Handig! De OHRA Meegroeiservice

Verandert er iets in je leven en wil je dat je zorgverzekering met je meegroeit? Dat snappen wij! Daarom kun je met de OHRA Meegroeiservice je aanvullende verzekering 1 keer per jaar tussentijds wijzigen.

Wat kost een zorgverzekering?

Wij werken met 'vanaf' prijzen, omdat je onze verzekeringen online afsluit en je zaken online regelt. Daarom krijg je korting op je premie. Alleen personen van 18 jaar en ouder betalen deze premie. Wil je je collectief verzekeren dan kan de prijs afwijken.

Basisverzekering

Vanaf € 116,50 per maand

 • Altijd de belangrijkste zorg verzekerd
 • Altijd vrije zorgkeuze
 • Altijd geaccepteerd, geen wachttijd

Aanvullende verzekering

Vanaf € 7,35 per maand

 • Jong of oud? Gewoon dezelfde premie
 • Spoedzorg buitenland volledig vergoed
 • Tussentijds wijzigen geen probleem

Tandartsverzekering

Vanaf € 10,25 per maand

 • Geen medische selectie
 • Kies voor 75% of 100% vergoeding
 • Altijd een passend pakket

OHRA Zorgverzekering 2020

Zorgvinder

Natuurlijk zoek je de beste zorg en het liefst zo dicht mogelijk in de buurt. Onze zorgvergelijker helpt hierbij. Vind snel de zorgverlener die je zoekt in jouw omgeving.

Coronavirus

Heb je vragen over het coronavirus? De meest actuele informatie vind je bij het RIVM. Heb je vragen over je zorgverzekering vanwege het Coronavirus? Wij zetten de meest gestelde vragen voor je op een rij.

Zorgverzekering aanvragen?

Verzekeren met collectief voordeel

Wij hebben met veel werkgevers en organisaties collectieve afspraken gemaakt. Daardoor profiteer jij als werknemer, lid of klant van premiekorting en extra’s. 

Check of jouw werkgever, vereniging of ledenorganisatie afspraken met OHRA heeft gemaakt.

Information about the OHRA Health Insurance is also available in English.
 

Je eigen zorgpakket samenstellen

Met onze basisverzekering en onze aanvullende verzekeringen Zorgverzekerd op reis, Sterk, Aanvullend, Extra Aanvullend en Uitgebreid stel je altijd je verzekeringspakket zó samen, dat dit precies bij jouw persoonlijke behoeften past. En vergeet onze tandartsverzekering niet: voor als je je gebit goed wilt verzekeren.

Heb je geen collectief voordeel en kies je Online Gemak dan betekent dat dat je alles online regelt en ontvang je geen post meer. Wil je je post toch op papier ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Wat krijg je vergoed?

Wil je weten wat de OHRA Zorgverzekering vergoedt? Met onze vergoedingenwijzer heb je snel antwoord. Of bekijk de vergoedingen in één oogopslag met onze pakketvergelijker (pdf).

Rekening declareren?

Of het nu om een Nederlandse rekening gaat of eentje uit het buitenland; declareren doe je eenvoudig via Mijn OHRA Zorgverzekering of de OHRA App. Binnen 5 werkdagen heb je je geld terug.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik ziektekosten ook van de belasting aftrekken?

  Soms worden niet alle zorgkosten vergoed. In bepaalde gevallen kun je deze zorgkosten van de belasting aftrekken. We geven je graag tips!

 • Wat is de EHIC pas en hoe vraag ik deze aan?

  Met de European Health Insurance Card (EHIC) krijg je noodzakelijke medische zorg als je in het buitenland verblijft. Met deze pas weten je zorgverleners namelijk direct dat je bij OHRA verzekerd bent. Vaak hoef je de kosten dan ook niet eerst zelf voor te schieten. Dat is wel zo prettig.

  Lees hoe je de EHIC pas aanvraagt. De pas is persoonsgebonden en moet je voor iedere verzekerde aanvragen. En check dan gelijk even of een medisch paspoort voor jou handig is. En of je misschien medicijnen meeneemt op vakantie die toevallig onder de Opiumwet vallen in het land van bestemming. Goed om er even in te duiken voor je op vakantie gaat!

 • Coronavirus? Hoe zit dat met je zorgverzekering?

  Wat wij wel en niet vergoeden vind je terug in de veelgestelde vragen over het Coronavirus.

 • Staat je vraag er niet bij?