Verhuizen? Deze wijzigingen moet je doorgeven!

Wijzigingen opstalverzekering

Je huis is de plek waar je leeft, eet en geniet met elkaar. En gebeurt er iets met je huis, dan wil je graag dat het zo snel mogelijk weer in orde komt. Met een opstalverzekering krijg je hulp bij brand, diefstal of schade. De waarde van je nieuwe huis is meestal anders dan van je vorige huis. Heeft je nieuwe huis een hogere waarde, dan stijgt de premie van je opstalverzekering. Stel je koopt juist een goedkopere woning, dan valt je premie lager uit. Heb je al een opstalverzekering en ga je verhuizen? Dan is het verplicht de wijziging door te geven aan je verzekeraar. Doe dit op tijd, zodat je op de juiste manier verzekerd blijft. Je regelt dit snel en eenvoudig in Mijn OHRA.

Wijzigingen inboedelverzekering

Net als je huis zelf zijn de spullen in je huis belangrijk voor je. Je moet er niet aan denken dat je ze kwijtraakt door bijvoorbeeld diefstal of brand. Verhuis je naar een andere woning, dan koop je vaak nieuwe spullen voor je huis. En als je gaat samenwonen, dan betekent dat vaak dat je meer spullen in huis hebt. Zorg ervoor dat je op tijd je wijzigingen doorgeeft aan je verzekeraar. Zo weet je zeker dat al je spullen goed verzekerd zijn, ook je nieuwe woning.


Handig om dit nog te regelen

Hoe handig is het om je verzekeringen onder 1 dak te hebben? Vaak is dit voordeliger en bij OHRA regel je al je verzekeringszaken online op 1 plek in Mijn OHRA. We geven je graag een overzicht van de verzekeringen die kunnen wijzigen, afhankelijk van je situatie. Ga je bijvoorbeeld samenwonen, dan biedt het vaak voordeel om 2 losse verzekeringen samen te voegen. Ga je juist weer alleen wonen, dan is het handig om je verzekeringen aan te passen aan jou als alleenstaande. Of dit nu met of zonder kinderen is. Denk bijvoorbeeld aan de: 

  • aansprakelijkheidsverzekering
  • inboedelverzekering
  • rechtsbijstandverzekering
  • reisverzekering
  • ongevallenverzekering  

Je verzekeringen bij OHRA pas je snel en eenvoudig aan in Mijn OHRA.


Aansprakelijkheidsverzekering (WA)

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de financiële gevolgen zijn soms groot. Met een aansprakelijkheidsverzekering (WA) krijg je hulp bij de afhandeling van je schade. Ga je verhuizen, misschien wijzigt dan je gezinssamenstelling. Dit heeft invloed op je premie, daarom is het belangrijk dat je op tijd je verhuizing doorgeeft. Zo blijf je ook na je verhuizing goed verzekerd.

Auto- of motorverzekering

De premie van een autoverzekering is voor een deel afhankelijk van je woonplaats. En dat geldt ook voor de motorverzekering. Zo is de kans groot dat je premie wijzigt als je verhuist naar een andere gemeente. Ga je samenwonen en rijden jullie allebei auto en/of motor? Bij OHRA kom je dan in aanmerking voor de gezinsautoregeling. Dit betekent dat je voor je tweede voertuig hetzelfde percentage no-claimkorting op de premie krijgt als voor je eerste auto of motor. Lees meer over deze regeling?

Rechtsbijstandverzekering

Stel je verhuist en je krijgt een groot conflict met je nieuwe buurman over de schutting. En wat dacht je van verborgen gebreken in je nieuwe huis of een geschil met een aannemer? Kom je er niet uit, dan krijg je met een rechtsbijstandverzekering hulp. Heb je al een rechtsbijstandverzekering, pas deze dan zo snel mogelijk aan als je verhuist. Heb je de rechtsbijstandverzekering nog niet? Regel dit dan zo snel mogelijk, zodat je hulp krijgt bij je conflict. Fijn om te weten is dat OHRA geen wachttijden heeft bij conflicten.

Zorgverzekering

De basis zorgverzekering is in de meeste gevallen een verplichte verzekering. De overheid bepaalt jaarlijks wat de inhoud hiervan is. Ga je samenwonen en wil je samen verzekerd zijn bij dezelfde zorgverzekeraar? Dan moet je dit bij de aanvraag vermelden, want meeverzekeren gaat niet automatisch. Je kunt dit ieder jaar per 1 januari doorgeven.

Doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je vakanties. Van een stedentrip en een wintersportvakantie tot 3 maanden reizen in Azië. Woonde je eerst alleen, maar ga je nu samenwonen op 1 adres? Dan kun je de reisverzekering voor jou en je partner (en kinderen) afsluiten. Ga je juist alleen wonen, dan verandert je reisverzekering meestal ook. Wonen je kinderen niet bij jou, maar bij je ex-partner? Dan moeten de kinderen worden meeverzekerd op de polis van je ex-partner. Kies de dekking die het beste past bij je gezinssamenstelling eenvoudig met de keuzewijzer.

Ongevallenverzekering