Glasverzekering

Schade aan de ruiten van je woning? Onze extra dekking Glas verzekert je voor schade aan ruiten, glazen deuren en glazen koepels. Ook als ze van kunststof zijn. Deze dekking kun je niet los kiezen maar alleen nemen in combinatie met onze inboedelverzekering of opstalverzekering. Heb je al onze opstalverzekering met All Risk dekking? Dan zit daar de dekking Glas al in. Maar bij de All Risk dekking van de inboedelverzekering is glas nog niet meeverzekerd.

Ramen gerepareerd binnen 24 uur

Als je de extra dekking Glas hebt en er gaat een ruit kapot, dan helpen we je binnen 24 uur. Onze service Direct Schade Herstel verzorgt alle reparaties. De ruit wordt goed en snel hersteld, uiteraard op een moment dat het je uitkomt.

Van ruiten tot glazen deuren en koepels

Onder ‘glas’ verstaan we ruiten die bedoeld zijn om daglicht door te laten. Ze zitten in ramen, dakramen, deuren en lichtkoepels. En we doen niet flauw: ruiten kunnen ook van kunststof zijn. Zolang ze maar daglicht doorlaten.

Glasschade dekking

Als er glas kapot gaat, vergoeden we niet alleen het glas zelf. We betalen ook:

  • het zonwerend materiaal tussen dubbelwandige ruiten
  • het inzetten van het glas
  • een eventuele noodvoorziening zoals een tijdelijke ruit 
  • de versieringen, beschilderingen, opschriften en folie op het glas (verzekerd tot € 250,- per gebeurtenis)

Welke schade dekken we niet?

Maar er is ook glas dat we níet verzekeren:

  • glas in windschermen, balkonafscheidingen en terreinafscheidingen
  • glas in broeikassen en kweekkassen
  • glazen deurtjes in je keukenblok
Wil je precies weten wat er allemaal wel en niet verzekerd is, kijk dan even in de polisvoorwaarden.

Ook prettig: geen eigen risico

Bij deze dekking heb je geen eigen risico. En wil je meer weten over wat er wel en niet verzekerd is? Kijk dan in de polisvoorwaarden.

Glasschade herstel service; hulp binnen 1 dag

Kapotte ruiten zijn erg vervelend. We helpen je dan ook gegarandeerd binnen 1 dag. Onze Service Glasherstel kan het allemaal voor je regelen. Ze doen het goed en snel, en uiteraard op het moment dat het jou uitkomt. Ook fijn: er geldt geen eigen risico.

Glas verzekeren in je huurwoning?

Ook dan kun je een extra dekking Glas afsluiten. Omdat de verhuurder eigenaar is van je woning, regelt hij meestal de opstalverzekering. Maar breng jij zelf als huurder verbeteringen aan de woning aan, dan kun je de dekking glas via de inboedelverzekering afsluiten onder het onderdeel huurdersbelang. Wil je hier meer over weten, kijk dan in de polisvoorwaarden van onze inboedelverzekering.