Vakantieplannen? Laat thuis alles goed achter

Het is weer de periode van de vrije dagen en vakanties. Lekker! Ga je een lang weekend weg of 3 weken op reis? Pak dan niet alleen je koffer in, maar laat je huis ook goed achter. Dan is thuiskomen straks alleen maar leuker.

Deze 10 tips vergroten je thuiskom-pret

1. Oogje in het zeil

Vertel een goede buurman of buurvrouw dat je op vakantie gaat. Hij of zij kan dan een oogje in het zeil houden.

2. Wacht met posten op social media

Op vakantie of een een avondje weg? Post niet op social media dat je weg bent. Dat lezen misschien ook mensen aan wie je het liever niet vertelt. Wacht liever met delen op social media tot je weer thuis bent.

3. Geef je huis een bewoonde indruk

Een auto op de oprit, een bloemetje en koffiekopjes op tafel en laat iemand af en toe de brievenbus legen. Zo hoeft niemand door te hebben dat je eigenlijk niet thuis bent.

4. Automatische verlichting

Ook handig: sluit een paar lampen aan op een lichtschakelaar. Daarmee gaan je lampen op wisselende tijdstippen aan en uit. En zorg dat je ook een lamp hebt op je bovenverdieping. Voor minder dan € 10,- heb je er al één.

5. Installeer bewegingsmelders rondom je huis

Boeven werken namelijk niet graag in de volle schijnwerpers. Je koopt ze al voor minder dan € 20,- bij de bouwmarkt.

6. Maak het boeven niet te makkelijk

Inbrekers zijn creatiever dan je denkt. Probeer het ze zo lastig mogelijk te maken. Laat dus geen ladders, vuilcontainers en tuinstoelen rondslingeren die ze als opstapje kunnen gebruiken.

7. Houd sleutels buiten bereik

Hang je sleutels nooit direct bij de voor- of achterdeur. Wordt er een raampje ingetikt, dan is iemand zó binnen. In het geval van autosleutels, ben je ook je auto kwijt. En verstop geen sleutel onder een bloempot of deurmat, want dat is niet origineel…

8. Alarmsysteem

Een echt goede manier om inbrekers uit je huis te weren is natuurlijk een alarmsysteem. De meeste alarmsystemen van de bouwmarkt zijn door een inbreker helaas vaak snel ontmanteld. Ga dus voor een kwaliteitsproduct. Helaas zijn deze vaak wel kostbaar.

9. Leg al je sieraden vast

Als het toch misgaat en er wordt bij je ingebroken, dan is de kans groot dat je sieraden worden meegenomen. Verschrikkelijk natuurlijk, dus het is slim om je goed voor te bereiden. De politie heeft een handige site waarop je je sieraden kunt beschrijven en vastleggen. Handig voor de opsporing en een goed bewijs voor je verzekering.

10. Download onze app

Er kan natuurlijk op vakantie ook iets vervelends gebeuren. Je koffer is opeens weg. Of je krijgt een vreemde allergische reactie en wilt naar een dokter. Met de OHRA App zijn we altijd dichtbij. Je kunt opzoeken hoe je verzekerd bent, een rekening declareren of direct bellen met onze hulpdienst. Probleem. Opgelost. Vakantie!

Wist je dat ...

... je met een goede inbraakpreventie 15% korting op de premie van je OHRA inboedelverzekering ontvangt?