Rente en rentegarantie OHRA Internet Spaarrekening

Met de OHRA Internet Spaarrekening kan je sparen tegen een variabele rente of in een deposito. Als je kiest voor een deposito heb je de zekerheid van een vaste rente tijdens de gekozen looptijd. De variabele rente kan op ieder moment wijzigen.

Variabele rente


Internet SpaarrekeningRenteSindsVorige renteWijziging

0,30%*    19 oktober 2017 0,35%- 0,05%

*Variabele rente op jaarbasis 

Deposito rente

De hoogte van het rentepercentage op deposito's hangt af van de gekozen looptijd.

LooptijdRenteSindsVorige renteWijziging
1 jaar0,20%*21 december 20170,45%-0,25%
3 jaar0,35%*21 december 2017
0,60%-0,25%
5 jaar0,60%*21 december 2017
0,90%-0,30%
10 jaar1,30%*21 december2016
1,35%-0,05%
*Vaste rente op jaarbasis. Rentewijzigingen voorbehouden.

Rentebijschrijving

Variabele rente 
Eén keer per jaar ontvang je de opgebouwde rente op jouw OHRA Internet Spaarrekening. Dat gebeurt in de maand januari. 

Rente deposito
Eén keer per jaar ontvang je de opgebouwde rente van je deposito op jouw OHRA Internet Spaarrekening. Over deze bijgeschreven rente krijg je de variabele rente van de OHRA Internet Spaarrekening.  

Voorbeeld: 
Is je deposito op 1 maart ingegaan? Dan ontvang je de opgebouwde rente elk jaar op 1 maart. 

Is je deposito afgelopen? Dan wordt het depositobedrag tegelijk met de rente (over het laatste jaar) teruggestort op jouw OHRA Internet Spaarrekening. Je spaart dan verder op jouw OHRA Internet Spaarrekening. Je kunt natuurlijk ook opnieuw een deposito openen.

Rentegarantie

Het openen van een OHRA Deposito doe je zelf via OHRA Bank Online of met de OHRA Bank App. Je hebt hiervoor wel een OHRA Internet Spaarrekening nodig. Omdat de depositorente tussen het moment van aanvragen van de Internet Spaarrekening en het openen van het deposito kan wijzigen, biedt OHRA een rentegarantie van een maand.

De rentegarantie gaat in vanaf het moment dat de Internet Spaarrekening is aangevraagd. Open je binnen een maand een deposito? En is de rente in de tussentijd lager geworden? Dan krijg je de rente die gold op het moment dat je de Internet Spaarrekening aanvroeg. Is de rente gestegen, dan krijg je de actuele rente. Zo ben je altijd verzekerd van de beste rente!

Voorbeelden van de rentegarantie

Stel, je vraagt een Internet Spaarrekening aan. De rente voor een deposito van vijf jaar is op dat moment bijvoorbeeld 1,00 procent. Als je rekening is geopend ontvang je de inloggegevens voor OHRA Bank Online. Hieronder een aantal voorbeelden wanneer de rentegarantie wel en niet geldt.

  • Twee weken later log je in om het deposito te openen. Stel, de rente is op dat moment gedaald naar 0,80 procent. Omdat je het deposito binnen een maand na het aanvragen van de Internet Spaarrekening opent, krijg je toch de rente van 1,00 procent. 
  • Twee weken later log je in om het deposito te openen. Stel, de rente is op dat moment gestegen naar 1,20 procent. Omdat deze rente voordeliger voor je is, geldt de rentegarantie niet. Je krijgt 1,20 procent rente. 
  • Vijf weken later log je in om het deposito te openen. Stel, de rente is op dat moment gedaald naar 0,80 procent. Omdat je het deposito niet binnen een maand na het aanvragen van de Internet Spaarrekening opent, geldt de rentegarantie niet meer. Je krijgt 0,80 procent rente.

Let op de waarde van je geld

Het geld op je spaarrekening groeit door de rente die je ontvangt van de bank. De rente kan in sommige gevallen lager zijn dan de jaarlijkse inflatie. Door inflatie wordt het geld op je rekening minder waard. Dat betekent dat prijzen van producten gemiddeld sneller stijgen dan de waarde van uw spaargeld. Je kunt na een jaar sparen dus minder kopen met het geld op je spaarrekening. Deze situatie verandert als de rente weer hoger is dan de inflatie.