Kosten deposito

Het openen van een OHRA Deposito is gratis.

Tussentijds beëindigen OHRA Deposito

Wil je jouw deposito tijdens de looptijd stoppen? Dan betaal je kosten. Hoeveel is afhankelijk van de ontwikkeling van het rentepercentage en het moment waarop je het deposito geopend hebt.

Op het moment dat je opdracht geeft om het deposito te stoppen, bekijken wij de resterende looptijd. Vervolgens kijken wij wat de rente is op een deposito met dezelfde looptijd of de dichtstbijzijnde langere looptijd. Deze vergelijkingsrente kan hoger of lager zijn dan de rente die op uw deposito ontvangt.

Is het rentepercentage op jouw deposito lager? 
Is het rentepercentage op jouw deposito lager dan de vergelijkingsrente? Dan betaal je een boete. De boete wordt berekend aan de hand van het verschil in rente. Naast de boete betaal je ook €50,- administratiekosten.

Is het rentepercentage op jouw deposito hoger?  
Is de rente die je op het deposito ontvangt hoger dan de vergelijkingsrente? Dan betaal je alleen €50,- administratiekosten. 

Deposito geopend vóór 17 september 2012

Het deposito valt dan nog onder de oude boeteregeling. Per jaar dat je jouw deposito eerder wilt stoppen betaal je 1 procent boete over het geld in het deposito. Een deel van een jaar tellen wij als een heel jaar. De boete is maximaal 4,5 procent.