Wie is verzekerd op reis?

Je kunt een reisverzekering alleen voor jezelf afsluiten, maar ook voor meerdere personen tegelijk. Bijvoorbeeld voor je partner of voor je hele gezin. Wie je kunt verzekeren hangt af van welke reisverzekering je kiest.

Meerdere personen bij een kortlopende reisverzekering

Bij een kortlopende reisverzekering en bij een kortlopende annuleringsverzekering kun je maximaal 8 personen verzekeren op één polis. Het premiebedrag wordt in één keer afgeschreven van het opgegeven rekeningnummer. Je betaalt alleen voor personen ouder dan vier jaar. OHRA heeft wel de namen en de geboortedata van de kinderen nodig. Die komen ook op de polis te staan.

De personen die op dezelfde polis staan, hoeven niet hetzelfde adres te hebben of familie van elkaar te zijn. Je kunt dus ook een groep vrienden verzekeren. OHRA kan alleen mensen verzekeren die in Nederland wonen. Houd wel rekening met je bagagedekking, want er geldt voor sommige spullen een maximum vergoeding voor alle verzekerden samen.

Meerdere personen bij een doorlopende reisverzekering

Als je kiest voor een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd op reis. Je kunt daarbij ook de extra dekking Annulering afsluiten. Zo ben je ook doorlopend verzekerd voor de kosten van annuleren. Bij het afsluiten geef je aan wie je wilt verzekeren. Het gaat dan om de samenstelling van je gezin:

Mijzelf
Je bent als verzekeringnemer de enige persoon die is verzekerd.

Mijzelf en mijn kind(eren)
Je bent samen met je kind(eren) doorlopend verzekerd. Dat geldt ook wanneer jij of je kind een keer alleen op vakantie gaat.

Mijzelf en mijn partner
Je bent samen met je inwonende partner verzekerd. Het maakt niet uit of je wel of niet getrouwd bent, als je maar allebei op hetzelfde adres staat ingeschreven.

Mijzelf, mijn partner en mijn kind(eren)
Met de doorlopende reisverzekering zijn alle vakanties voor iedereen in het gezin verzekerd. Ook als je een keer niet samen op vakantie gaat, maar bijvoorbeeld zonder de kinderen. En je kind kan ook zonder jou op vakantie gaan.

Kinderen en je reisverzekering

Welke kinderen zijn verzekerd?
Bij een doorlopende reisverzekering met gezinssamenstelling gezin met kind(eren) of alleenstaand met kind(eren) geldt:

  • Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd als jij als vader of moeder een doorlopende reisverzekering afsluit.
  • Je kinderen ouder dan 18 jaar zijn verzekerd op je polis als ze nog bij jou in wonen en niet getrouwd zijn.
  • Je kinderen van 18 jaar en ouder die voor studie ergens anders wonen. Ook als ze alleen op reis gaan.
  • Je kunt maximaal 2 kinderen jonger dan 18 jaar meenemen die niet je eigen kinderen zijn, maar met je meereizen. Zij kunnen dan niet al ergens anders verzekerd zijn.

Reisverzekering en je hond

Steeds meer honden en katten gaan mee op vakantie. Maar een reis- en annuleringsverzekering verzekert alleen personen. Wil je je huisdier verzekeren voor medische hulp in het buitenland? Dan biedt OHRA je een huisdierenverzekering met extra reisdekking. Je huisdier is dan verzekerd in Europa voor medisch noodzakelijke behandelingen tot € 1000,-. Je kunt de reisdekking afsluiten bij een maximale reisduur van 60 dagen.