Reisverzekering en medische kosten

Medische kosten zijn nooit fijn, maar zeker niet op vakantie in het buitenland. Toch heb je soms spoedeisende zorg nodig. Bijvoorbeeld als je blinde darm acuut ontstoken raakt. Maar ook als je simpelweg je enkel verstuikt. In zulke gevallen kun je op onze extra dekking Geneeskundige kosten vertrouwen: een prima aanvulling op je zorgverzekering.

Reisverzekering nodig naast zorgverzekering?

De basis zorgverzekering vergoedt niet alle medische kosten op reis. Bijvoorbeeld als de kosten van medische hulp in het buitenland hoger zijn dan in Nederland. Je kunt je hiervoor aanvullend verzekeren. Bijvoorbeeld met de dekking Geneeskundige kosten bij je reisverzekering.

Zelfs je eigen risico is gedekt

Vallen de medische kosten die je in het buitenland maakt onder het eigen risico van je zorgverzekering? Geen probleem. Dan vergoedt onze extra dekking Geneeskundige kosten ook het bedrag dat je kwijt zou zijn aan eigen risico.

Medische kosten soms onbeperkt vergoed

Sommige dingen zijn zo duur, die vergoeden wij onbeperkt voor je:

  • kosten van artsen
  • ziekenhuisopname en operatiekosten
  • de behandelingen en onderzoeken die een arts voorschrijft

Als je tandheelkundige kosten moet maken na een ongeval vergoeden wij maximaal € 500,-. Dit bedrag geldt per verzekerde per reis.

Geruststellende gedachte: dankzij de extra dekking Geneeskundige kosten kun je dag en nacht rekenen op onze OHRA Hulpdienst. Zij helpen je bijvoorbeeld ook om het beste ziekenhuis uit te kiezen.

Dit zijn de uitzonderingen


In sommige gevallen vergoeden wij geen kosten, bijvoorbeeld:
  • als je van tevoren al weet dat je op vakantie gebruik gaat maken van de extra dekking 
  • als je de dekking wilt gebruiken voor een bestaande zwangerschap
  • als de behandeling ook kan wachten tot je weer terug bent in Nederland
  • als de arts die je behandelt niet officieel erkend is

Zorgnota's declareren?

Fijn om te weten waar je terecht kunt met je zorgnota’s: je zorgverzekeraar of je reisverzekeraar. Dat is gelukkig eenvoudig: 
  • Je declareert via je OHRA Reisverzekering. Of je dient ze in bij je zorgverzekeraar.
  • Krijg je een deel van je kosten niet vergoed? Dan krijg je een zogenaamde afwijzing. 
  • Je stuurt je nota’s vervolgens met deze afwijzing naar je andere verzekeraar, voor een eventuele aanvullende vergoeding.
Loopt je zorg- én reisverzekering bij OHRA? Stuur dan je zorgnota’s online in via een zorgdeclaratie of een reisdeclaratie. Geef wel even de polisnummers van beide verzekeringen door!

Heb jij de EHIC-pas al?

De EHIC-pas is de Europese zorgpas en heet officieel ‘European Health Insurance Card’ (EHIC). Met deze pas krijg je noodzakelijke medische zorg als je op reis bent in het buitenland. In de deelnemende landen hoef je ‘m alleen maar te laten zien en je krijgt de medisch noodzakelijke zorg. Meestal hoef je geen geld voor te schieten, omdat buitenlandse artsen en specialisten weten dat je verzekeraar de rekening betaalt. Heb je een zorgverzekering bij OHRA, dan zie je op de pas naast je persoonlijke gegevens het telefoonnummer van de OHRA Hulpdienst. Vraag de pas gratis aan via www.ehic.nl en je ontvangt ‘m binnen 4 werkdagen. Meer weten?

Meer informatie?


Wij hebben alle vergoedingen voor je op een rij gezet in onze polisvoorwaarden.