Reisverzekering kostbare spullen

Neem je kostbare spullen mee op vakantie? Met de reisverzekering van OHRA zijn je spullen verzekerd, maar niet in alle gevallen. Wanneer ben je wel en niet verzekerd?

In de auto

Je kostbare spullen zijn alleen verzekerd als je ze hebt achtergelaten in een goed afgesloten voertuig en als de spullen van buitenaf niet zichtbaar zijn. Laat je bagage nooit langer dan 24 uur onbeheerd achter in de auto en zeker niet na 22.00 uur. Want ook dan ben je niet verzekerd. Je krijgt maximaal € 500,- vergoed als er geen ander maximum geldt voor de spullen die gestolen zijn. Bekijk de vergoeding voor bagage voor meer informatie over de maximale vergoedingen.

In de tent

Kostbare spullen die je onbeheerd achterlaat in de tent, zijn niet verzekerd. Vindt de diefstal plaats terwijl je in je tent ligt te slapen? Dan is dit verzekerd tot een maximum van € 500,-.

In de caravan, kampeerauto of boot

Kostbare spullen die je onbeheerd in de caravan achterlaat, zijn alleen verzekerd na inbraak in een met een slot afgesloten opbergruimte. Spullen die je onbeheerd en in het zicht achterlaat in de caravan, kampeerauto of boot zijn niet verzekerd. Slaap je in de caravan terwijl je spullen worden gestolen? Dan wordt dit vergoed door je reisverzekering.

In vliegtuig, boot, trein of bus

Reis je per vliegtuig, boot, trein of bus? Bewaar je kostbare spullen en reisdocumenten altijd in je handbagage. Dan vallen ze onder de dekking van je reisverzekering. Spullen in je gewone bagage zijn niet verzekerd. Bekijk de polisvoorwaarden voor een compleet overzicht van alle vergoedingen.

Wat verstaat OHRA onder kostbare spullen?

Onder kostbare spullen verstaan wij: foto-, film-, geluids- en videoapparatuur, draagbare computers (incl tablets groter dan 7 inch), sieraden, horloges, brillen, brillenglazen, contactlenzen en telecommunicatieapparatuur (smartphones en tablets kleiner dan 7 inch).