Reisverzekering kostbare spullen

Neemt u kostbare spullen mee op vakantie? Met de reisverzekering van OHRA zijn uw spullen verzekerd, maar niet in alle gevallen. Wanneer bent u wel en niet verzekerd?

In de auto

Uw kostbare spullen zijn alleen verzekerd als u ze heeft achtergelaten in een goed afgesloten voertuig en als de spullen van buitenaf niet zichtbaar zijn. Laat uw bagage nooit langer dan 24 uur onbeheerd achter in de auto en zeker niet na 22.00 uur. Want ook dan bent u niet verzekerd. U krijgt maximaal € 500,- vergoed als er geen ander maximum geldt voor de spullen die gestolen zijn. Bekijk de vergoeding voor bagage voor meer informatie over de maximale vergoedingen.

In de tent

Kostbare spullen die u onbeheerd achterlaat in de tent, zijn niet verzekerd. Vindt de diefstal plaats terwijl u in uw tent ligt te slapen? Dan is dit verzekerd tot een maximum van € 500,-.

In de caravan, kampeerauto of boot

Kostbare spullen die u onbeheerd in de caravan achterlaat, zijn alleen verzekerd na inbraak in een met een slot afgesloten opbergruimte. Spullen die u onbeheerd en in het zicht achterlaat in de caravan, kampeerauto of boot zijn niet verzekerd. Slaapt u in de caravan terwijl uw spullen worden gestolen? Dan wordt dit vergoed door uw reisverzekering.

In vliegtuig, boot, trein of bus

Reist u per vliegtuig, boot, trein of bus? Bewaar uw kostbare spullen en reisdocumenten altijd in uw handbagage. Dan vallen ze onder de dekking van uw reisverzekering. Spullen in uw gewone bagage zijn niet verzekerd. Bekijk de polisvoorwaarden voor een compleet overzicht van alle vergoedingen.

Wat verstaat OHRA onder kostbare spullen?

Onder kostbare spullen verstaan wij: foto-, film-, geluids- en videoapparatuur, draagbare computers (incl tablets groter dan 7 inch), sieraden, horloges, brillen, brillenglazen, contactlenzen en telecommunicatieapparatuur (smartphones en tablets kleiner dan 7 inch).