Tips voor schade melden op vakantie

Schade opgelopen tijdens uw reis? Wij helpen u graag met een goede en snelle afhandeling. Lees onze zes tips.

Tip 1: Aangifte doen

Doe bij vermissing of diefstal van uw waardevolle spullen aangifte bij de politie. Maak een verslag met foto’s van wat er precies is gebeurd en schrijf de naam en het adres op van getuigen. Bewaar altijd de rekeningen. Als u dit doet, kan OHRA de schade sneller afhandelen.

Tip 2: Maak kopieën van belangrijke papieren

Maak kopieën van uw belangrijkste papieren, zoals uw paspoort en rijbewijs. U kunt ook uw belangrijke papieren scannen/fotograferen en naar uzelf e-mailen of opslaan op uw telefoon. Zo kunt u zich hiermee legitimeren als uw paspoort of rijbewijs gestolen is.

Tip 3: OHRA Hulpdienst

Bel de OHRA Hulpdienst bij ziekte of een ongeval waarvoor hulp vanuit Nederland noodzakelijk is. De OHRA Hulpdienst is dag en nacht bereikbaar: 0031264002310. U kunt ook de Hulpdienstknop in de OHRA App gebruiken.

U heeft eerst toestemming nodig van onze hulpdienst, als u hulp wilt en de kosten vergoed wilt krijgen. Zorg dat u het nummer van de hulpdienst en uw relatienummer tijdens uw vakantie altijd bij u heeft.

Tip 4: Let op uw bagage

Verlies van bagage of geld is altijd vervelend. Laat daarom uw bagage nooit achter in uw auto. En neem een creditcard mee in plaats van veel contant geld.

Tip 5: Doorlopende reisverzekering

Gaat u meer dan één keer per jaar op vakantie? Met de OHRA Doorlopende Reisverzekering bent u het hele jaar door goed verzekerd. In Nederland én in het buitenland. De doorlopende reisverzekering geldt voor al uw reizen met minimaal één overnachting.

Tip 6: Download de OHRA App

In de OHRA App staan alle belangrijke telefoonnummers zoals de nummers om uw bankpas of creditcard te blokkeren en het nummer van de Nederlandse Ambassade in het land waar u op vakantie bent. U kunt met de app ook direct uw polis en voorwaarden bekijken als u inlogt op Mijn OHRA. Handig in geval van nood of schade!