Schade aan mijn tent en de reisverzekering

Is je tent of caravan beschadigd tijdens je vakantie? Deze schade wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen, zonder veel gedoe en hoge kosten.

Je tent verzekerd bij OHRA?

Als je tent beschadigd is op vakantie, bel dan altijd eerst de OHRA Hulpdienst. Een van onze medewerkers vertelt je dan hoe je de schade snel afhandelt. Overleg met een medewerker of je voor je verdere verblijf een nieuwe tent kunt aanschaffen of ervoor kiest in een hotel te overnachten. Zolang het alternatief dat je kiest maar gelijkwaardig is aan je oude situatie. Ook dit kun je het beste bespreken met een van onze medewerkers.

Wat moet ik niet doen?


Koop bij schade aan de tent niet zomaar een nieuwe tent die net zo duur is. Een reisverzekering vergoedt vaak niet de nieuwwaarde van je oude tent.

Vergoeding schade aan je tent

De OHRA Doorlopende Reisverzekering vergoedt schade aan je tent of kampeeruitrusting. De maximale vergoeding is afhankelijk van de gekozen bagagedekking. Bekijk de  polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van de vergoedingen.

Wat krijg ik niet vergoed?


Wij raden je aan het bonnetje te bewaren als je een nieuwe tent aanschaft. Heb je geen bewijs van aankoop? Dan kunnen wij de schade aan je tent waarschijnlijk niet vergoeden.

Wanneer heb ik alles geregeld?

Als je te maken hebt met schade aan je tent, dan meld je de schade via Mijn OHRA of via de OHRA App. Dat kan dus zelfs vanaf de vakantiebestemming.

Je kunt je schade ook melden via Mijn OHRA zodra je thuiskomt. Als we je schademelding hebben ontvangen en je schade valt onder de dekking, dan krijg je de vergoeding vaak binnen een week op je rekening.

Heb je schade aan je gehuurde caravan?

Bij schade aan je gehuurde caravan heeft OHRA de huurovereenkomst, een aansprakelijkheidsstelling van de verhuurder en een bewijs nodig dat de huur voor aanvang van de vakantie is betaald. Als de schade per ongeluk is ontstaan, dan vergoedt je reiszekering bij OHRA een bedrag tot maximaal € 1.250,- per reis. Dit valt onder de dekking Aansprakelijkheid vakantieverblijven. Is het schadebedrag aan je gehuurde caravan hoger en is de schade het gevolg van brand of wateroverlast? Dan heb je je wettelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Alles wat je ter plaatse huurt, behalve een huurauto, is gedekt via je reisverzekering. Neem je zelf een gehuurde caravan, tent of camper mee vanuit Nederland? Dan is het verstandig een speciale verzekering af te sluiten bij de verhuurder. De schade is niet gedekt op je reisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering.