Mijn tent is beschadigd tijdens mijn vakantie, wat nu?

Is uw tent of caravan beschadigd tijdens uw vakantie? Deze schade wilt u natuurlijk zo snel mogelijk herstellen, zonder veel gedoe en hoge kosten.

Wat moet ik niet doen?

Koop bij schade aan de tent niet zomaar een nieuwe tent die net zo duur is. Een reisverzekering vergoedt vaak niet de nieuwwaarde van uw oude tent.

Heeft u een reisverzekering bij OHRA?

Als uw tent beschadigd is op vakantie, bel dan altijd eerst de OHRA Hulpdienst. Een van onze medewerkers vertelt u dan hoe u de schade snel afhandelt. Overleg met een medewerker of u voor uw verdere verblijf een nieuwe tent kunt aanschaffen of ervoor kiest in een hotel te overnachten. Zolang het alternatief dat u kiest maar gelijkwaardig is aan uw oude situatie. Ook dit kunt u het beste bespreken met een van onze medewerkers.

Wat krijg ik vergoed?

De OHRA Doorlopende Reisverzekering vergoedt schade aan uw tent of kampeeruitrusting. De maximale vergoeding is afhankelijk van de gekozen bagagedekking. Bekijk de  polisvoorwaarden voor een volledig overzicht van de vergoedingen.

Wat krijg ik niet vergoed?

Wij raden u aan het bonnetje te bewaren als u een nieuwe tent aanschaft. Heeft u geen bewijs van aankoop? Dan kunnen wij de schade aan uw tent waarschijnlijk niet vergoeden.

Wanneer heb ik alles geregeld?

Als u te maken heeft met schade aan uw tent, dan meldt u de schade via Mijn OHRA of via de OHRA App. Dat kan dus zelfs vanaf de vakantiebestemming.

U kunt uw schade ook melden via Mijn OHRA zodra u thuiskomt. Als we uw schademelding hebben ontvangen en uw schade valt onder de dekking, dan krijgt u de vergoeding vaak binnen een week op uw rekening.

Heeft u schade aan uw gehuurde caravan?

Bij schade aan uw gehuurde caravan heeft OHRA de huurovereenkomst, een aansprakelijkheidsstelling van de verhuurder en een bewijs nodig dat de huur voor aanvang van de vakantie is betaald. Als de schade per ongeluk is ontstaan, dan vergoedt uw reiszekering bij OHRA een bedrag tot maximaal € 1.250,- per reis. Dit valt onder de dekking Aansprakelijkheid vakantieverblijven. Is het schadebedrag aan uw gehuurde caravan hoger en is de schade het gevolg van brand of wateroverlast? Dan heeft u uw wettelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig.

Alles wat u ter plaatse huurt, behalve een huurauto, is gedekt via uw reisverzekering. Neemt u zelf een gehuurde caravan, tent of camper mee vanuit Nederland? Dan is het verstandig een speciale verzekering af te sluiten bij de verhuurder. De schade is niet gedekt op uw reisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering.