Bagage kwijt, wat nu?

Het kan iedereen overkomen. De bagageband op de vluchthaven is leeg en je bagage is niet meegekomen. OHRA geeft tips om het ongemak zoveel mogelijk te beperken.

Wat moet ik doen?

Doe onmiddellijk aangifte bij de luchtvaartmaatschappij. In de bagage-afhaalruimte is op bijna ieder vliegveld een loket waar je dit kunt melden. Vraag er anders naar bij een medewerker van het vliegveld. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, heb je altijd een P.I.R. rapport (Property Irregularity Report) nodig, dat je daar krijgt. Dit is een soort politieverklaring.

Wat moet ik niet doen?

Verlaat nooit de luchthaven zonder je bij de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij te hebben gemeld. Als je naar huis gaat zonder een rapport van je luchtvaartmaatschappij, vervalt je recht op vergoeding.

Wanneer bel ik met OHRA?

Zodra je het politierapport hebt, bel je met OHRA: 0031264002310. Een van onze medewerkers vertelt je wat je moet doen om je ongemak en eventuele schade zoveel mogelijk te beperken. Omdat je bagage nog aan kan komen, hanteren wij een wachttijd van een maand. Heb je na een week je bagage nog steeds niet? Overleg dan met OHRA over wat je het beste kunt doen.

Wat krijg ik vergoed?

Met de OHRA Doorlopende Reisverzekering krijg je de waarde van je bagage vergoed tot een maximum van € 5.000,- per verzekerde, per reis. Dat is afhankelijk van je gekozen bagagedekking (basis, plus of top). Je hebt per reis een eigen risico van € 70,-.

Wij vergoeden ook de kosten die je moet maken om je vakantie met zo min mogelijk ongemak voort te zetten. Denk bijvoorbeeld aan kleding, slaapspullen en toiletartikelen. Dit geldt alleen als je bagage zoekraakt bij aankomst op je vakantiebestemming, niet bij terugkomst in Nederland.

Wat krijg ik niet vergoed?

Wij raden reizigers aan om kostbaarheden uitsluitend in hun handbagage mee te nemen. Bewaarde je bijvoorbeeld je camera of dure horloge in je ingecheckte bagage? Als je koffer verdwenen is, krijg je dit soort spullen niet vergoed via je reisverzekering.