Vergoeding kosten autopech via uw reisverzekering

Als u pech met uw auto krijgt tijdens een vakantie, wordt eerst gekeken of het mogelijk is uw auto te repareren. Zo niet? Dan is vervangend vervoer vaak de oplossing. Een reisverzekering met de module hulpverlening motorrijtuig zorgt dat u deze kosten niet zelf hoeft te betalen.

Vervangend vervoer

Tijdelijk een ander vervoersmiddel zorgt dat u toch op de plaats van bestemming aankomt  of dat u mobiel blijft vanaf uw vakantieadres. Met een allrisk autoverzekering krijgt u alleen de kosten van de reparatie en/of terugreis vergoedt. Heeft u daarnaast ook het onderdeel hulpverlening motorrijtuig via uw reisverzekering verzekerd? Dan kunt u uw vakantie toch nog voortzetten.

Tip van onze alarmcentrale: neem een creditcard mee
Als u recht heeft op vervangend vervoer, brengt de alarmcentrale u in contact met een buitenlands autoverhuurbedrijf waar ze mee samenwerken. Bij het ophalen van de vervangende auto, vraagt het verhuurbedrijf bijna altijd om een creditcard als borg. Kunt u geen creditcard laten zien? Dan zijn de verhuurbedrijven vaak niet bereid om u de vervangende auto mee te geven. Daarom is ons advies om altijd een geldige creditcard mee te nemen naar het buitenland. Vergeet ook uw pincode van de creditcard niet. 

Extra verblijfskosten

Ook de extra verblijfkosten die u moet maken vallen alleen onder de dekking van een reisverzekering met de module hulpverlening motorrijtuig. Altijd zal er eerst worden gekeken of uw auto gerepareerd kan worden voordat u vervangend vervoer krijgt. Maar stel dat u ’s avonds of ’s nachts pech krijgt met uw auto, dan krijgt u de kosten voor een onverwachte hotelovernachting achteraf ook terug via uw reisverzekering.

Neem contact op het de OHRA Hulpdienst

Belangrijk om te onthouden: neem bij autopech in het buitenland altijd contact op met de OHRA Hulpdienst. Zij kunnen u helpen en adviseren. Als u op eigen initiatief kosten maakt, kan het zijn dat u deze kosten zelf moet betalen.