Autopech en je reisverzekering

Als je pech met je auto krijgt tijdens een vakantie, wordt eerst gekeken of het mogelijk is je auto te repareren. Zo niet? Dan is vervangend vervoer vaak de oplossing. Een reisverzekering met de module Hulpverlening motorrijtuig zorgt dat je deze kosten niet zelf hoeft te betalen.

Vervangend vervoer

Tijdelijk een ander vervoersmiddel zorgt dat je toch op de plaats van bestemming aankomt  of dat je mobiel blijft vanaf je vakantieadres. Met een allrisk autoverzekering krijg je alleen de kosten van de reparatie en/of terugreis vergoedt. Heb je daarnaast ook het onderdeel hulpverlening motorrijtuig via je reisverzekering verzekerd? Dan kun je je vakantie toch nog voortzetten.

Tip van onze alarmcentrale: neem een creditcard mee
Als je recht hebt op vervangend vervoer, brengt de alarmcentrale je in contact met een buitenlands autoverhuurbedrijf waar ze mee samenwerken. Bij het ophalen van de vervangende auto, vraagt het verhuurbedrijf bijna altijd om een creditcard als borg. Kun je geen creditcard laten zien? Dan zijn de verhuurbedrijven vaak niet bereid om je de vervangende auto mee te geven. Daarom is ons advies om altijd een geldige creditcard mee te nemen naar het buitenland. Vergeet ook je pincode van de creditcard niet.

Extra verblijfskosten

Ook de extra verblijfkosten die je moet maken vallen alleen onder de dekking van een reisverzekering met de module hulpverlening motorrijtuig. Altijd zal er eerst worden gekeken of je auto gerepareerd kan worden voordat je vervangend vervoer krijgt. Maar stel dat je ’s avonds of ’s nachts pech krijgt met je auto, dan krijg je de kosten voor een onverwachte hotelovernachting achteraf ook terug via je reisverzekering.

Neem contact op het de OHRA Hulpdienst

Belangrijk om te onthouden: neem bij autopech in het buitenland altijd contact op met de OHRA Hulpdienst. Zij kunnen je helpen en adviseren. Als je op eigen initiatief kosten maakt, kan het zijn dat je deze kosten zelf moet betalen.