Reisverzekering voor buiten Europa afsluiten

Gaat de reis naar Midden-Amerika, Afrika of Azië? Als u op vakantie buiten Europa gaat mag een goede reisverzekering zeker niet ontbreken. Met onze doorlopende reisverzekering met werelddekking heeft u een uitstekende reisverzekering voor al uw bestemmingen.

Uw voordelen

  • met de OHRA doorlopende reisverzekering kunt u altijd en overal rekenen op Nederlandstalige hulp: 7 dagen per week, 24 uur per dag
  • de extra dekking Geneeskundige kosten dekt de medische kosten die uw zorgverzekering niet vergoedt
  • sluit de extra dekking Annulering af voor de kosten als u plotseling uw reis moet annuleren  
  • ook sporten zoals duiken zijn standaard gedekt met de doorlopende reisverzekering
  • het regelen van opsporing, redding en berging is standaard verzekerd met persoonlijke hulpverlening

Gaat u met de auto of motor op pad? Bekijk dan de extra dekking Hulpverlening auto en motor.

Afrika: reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering voor een zorgeloze reis naar Afrika? Die stelt u zelf samen! Afhankelijk van uw plannen sluit u bijvoorbeeld de extra dekking Geneeskundige kosten af.

Reizen in sommige landen of streken kan extra risico's met zich meebrengen. Dat hoeft u er zeker niet van te weerhouden om op pad te gaan. Om een zorgvuldige afweging te maken kunt u het beste kijken naar de actuele informatie en reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

Reisverzekering Azië samenstellen

Heeft u plannen om een rondreis in Azië te maken? Bekijk dan altijd de laatste ontwikkelingen in de landen die u bezoekt. Naast onrust in bepaalde landen en regio’s zijn er ook een aantal natuurlijke hindernissen. Denk aan aardbevingen, cyclonen en vulkanen. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

Een reis door Noord-Amerika

Voor de Verenigde Staten gelden weinig serieuze reiswaarschuwingen. U stelt uw OHRA Doorlopende Reisverzekering helemaal samen zoals u dat wil. Wanneer u een reis door Mexico maakt gelden er extra risico’s. Zorg dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen voordat de rondreis begint. En neemt u een aanzienlijk bedrag mee aan contant geld? Kies dan voor de extra dekking Geld.

Reisverzekering Midden-Amerika

Ook voor Midden-Amerika gelden meestal weinig waarschuwingen. Al is er soms sociale onrust. Sommige regio’s worden afgeraden. Bijvoorbeeld voor de grens Panama/Colombia. Daar geldt een negatief reisadvies in alle gevallen. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

Zuid-Amerika: reisverzekering afsluiten

Naast delen van Colombia gelden er ook reisadviezen voor andere landen en regio’s in Zuid-Amerika. Sommige gebieden kunt u bijvoorbeeld beter vermijden in verband met zware criminaliteit en geweld. Let in Venezuela extra op in verband met aardverschuivingen tijdens en na het regenseizoen en kom niet in de volkswijken rondom de grote steden. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

Reisverzekering Oceanië

In Oceanië gelden vooral risico’s door natuurverschijnselen zoals bosbranden, cyclonen en plotselinge overstromingen. Goed om te weten: het gebruik van mobiele telefoons is in veel gebieden (zelfs in steden) niet mogelijk. Satelliettelefoons kunnen hier uitkomst bieden. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

En voor uw andere reizen?

Ook voor andere reizen is de doorlopende reisverzekering geschikt: