Reisverzekering voor buiten Europa afsluiten

Gaat de reis naar Midden-Amerika, Afrika of Azië? Als je op vakantie buiten Europa gaat, mag een goede reisverzekering zeker niet ontbreken. Met onze doorlopende reisverzekering met werelddekking heb je een uitstekende reisverzekering voor al je bestemmingen.

Je voordelen

  • Met de OHRA doorlopende reisverzekering kun je altijd en overal rekenen op Nederlandstalige hulp: 7 dagen per week, 24 uur per dag.
  • De extra dekking Geneeskundige kosten dekt de medische kosten die je zorgverzekering niet vergoedt.
  • Sluit de extra dekking Annulering af voor de kosten als je plotseling je reis moet annuleren.  
  • Ook sporten zoals duiken zijn standaard gedekt met de doorlopende reisverzekering.
  • Het regelen van opsporing, redding en berging is standaard verzekerd met persoonlijke hulpverlening.

Ga je met de auto of motor op pad? Bekijk dan de extra dekking Hulpverlening auto en motor.

Afrika: reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering voor een zorgeloze reis naar Afrika? Die stel je zelf samen! Afhankelijk van je plannen sluit je bijvoorbeeld de extra dekking Geneeskundige kosten af.

Reizen in sommige landen of streken kan extra risico's met zich meebrengen. Dat hoef je er zeker niet van te weerhouden om op pad te gaan. Om een zorgvuldige afweging te maken kun je het beste kijken naar de actuele informatie en reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

Reisverzekering Azië samenstellen

Heb je plannen om een rondreis in Azië te maken? Bekijk dan altijd de laatste ontwikkelingen in de landen die je bezoekt. Naast onrust in bepaalde landen en regio’s zijn er ook een aantal natuurlijke hindernissen. Denk aan aardbevingen, cyclonen en vulkanen. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

Een reis door Noord-Amerika

Voor de Verenigde Staten gelden weinig serieuze reiswaarschuwingen. Je stelt je OHRA Doorlopende Reisverzekering helemaal samen zoals je dat wil. Wanneer je een reis door Mexico maakt, gelden er extra risico’s. Zorg dat je op de hoogte bent van alle ontwikkelingen voordat de rondreis begint. En neem je een aanzienlijk bedrag mee aan contant geld? Kies dan voor de extra dekking Geld.

Reisverzekering Midden-Amerika

Ook voor Midden-Amerika gelden meestal weinig waarschuwingen. Al is er soms sociale onrust. Sommige regio’s worden afgeraden. Bijvoorbeeld voor de grens Panama/Colombia. Daar geldt een negatief reisadvies in alle gevallen. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

Zuid-Amerika: reisverzekering afsluiten

Naast delen van Colombia gelden er ook reisadviezen voor andere landen en regio’s in Zuid-Amerika. Sommige gebieden kun je bijvoorbeeld beter vermijden in verband met zware criminaliteit en geweld. Let in Venezuela extra op in verband met aardverschuivingen tijdens en na het regenseizoen en kom niet in de volkswijken rondom de grote steden. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

Reisverzekering Oceanië

In Oceanië gelden vooral risico’s door natuurverschijnselen zoals bosbranden, cyclonen en plotselinge overstromingen. Goed om te weten: het gebruik van mobiele telefoons is in veel gebieden (zelfs in steden) niet mogelijk. Satelliettelefoons kunnen hier uitkomst bieden. Kijk voor meer informatie op de website van Buitenlandse Zaken.

En voor je andere reizen?

Ook voor andere reizen is de doorlopende reisverzekering geschikt: