Gezond terug van vakantie? Denk dan ook aan je inentingen.

Ga je binnenkort op reis? Dan is het belangrijk dat je goed beschermd bent. Denk je bij reisvaccinaties alleen aan verre, tropische vakantiebestemmingen? Dan heb je het mis! Ook voor bestemmingen dichtbij worden soms inentingen geadviseerd. Wanneer je een tijdelijke reisverzekering bij OHRA aanvraagt, zie je direct of je vaccinaties nodig hebt voor je bestemming.

Risico’s wanneer je zonder inentingen op reis gaat

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de vakantiegangers zonder vaccinaties op vakantie gaat omdat zij niet weten dat er inentingen geadviseerd worden voor hun bestemming. Ook wordt het risico om ziek te worden op reis vaak onderschat. Zo komen er ieder jaar veel reizigers ziek terug van vakantie. Met de juiste inentingen hadden zij dit kunnen voorkomen.

Landen waarvoor veel mensen zich vaccineren

Top 5 in Azië 

1. Indonesië
2. Thailand
3. Sri Lanka
4. Vietnam
5. India

Top 5 in Afrika

1. Zuid-Afrika
2. Gambia
3. Tanzania
4. Egypte
5. Kaapverdië

Top 5 in Midden- en Zuid-Amerika
1. Suriname
2. Cuba
3. Mexico
4. Costa Rica
5. Peru

Wist je dat:

  • teken encefalitis in grote delen van onder andere Duitsland en Oostenrijk voorkomt en dat daar een vaccin tegen bestaat?
  • er voor Kroatië een DTP-vaccinatie wordt geadviseerd? 
  • er een zorgwekkend hoog aantal gevallen van mazelen is gemeld in Frankrijk en Italië en dat voor die landen in sommige gevallen een BMR-vaccinatie wordt geadviseerd? 
  • kinderen niet altijd voldoende beschermd zijn voor een reis met alleen de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma? 
  • reisvaccinaties niet alleen worden aanbevolen om de reiziger zelf te beschermen, maar ook de mensen waarmee diegene na terugkomst contact zal hebben, zoals oma’s, opa’s, neefjes, nichtjes en kleinkinderen?

Inentingen nodig?

Wil je weten of jij een reizigersvaccinatie nodig hebt voor jouw vakantiebestemming, kijk dan op Thuisvaccinatie.nl. Hier krijg je advies over welke vaccinaties verplicht zijn en welke aanbevolen worden voor het land waar je naartoe gaat. Regel makkelijk en direct je vaccinaties waar en wanneer je wilt. De artsen (LCR-geregistreerd) van Thuisvaccinatie komen bij je thuis lang of op je werk. Ook ‘s avonds en in het weekend. Vaccinaties. Direct. Geregeld. ​